Whole 30 volbracht! + mijn ervaringen

Nouuuu, gelooft het misschien niet, maar het is echt waar: Ik heb de Whole 30 gewoon gehaald! Geen cheatmomentjes, niks! Vandaag vertel ik jullie over mijn Whole 30 ervaringen en uiteindelijke resultaten. Dit vind ik dus onwijs spannend he? Wat is er in één maand met mijn lichaam gebeurd? Vandaag is het moment van de waarheid!

Voor de Whole 30

Chocola, chocola, chocola. Iedereen kende mij als degene die altijd chocola at. Ik was ook niet iemand die aan één reep genoeg had, maar op sommige dagen gingen er zo 2 a 3 repen naar binnen. Ik was echt Miss Chocolate! Een dag zonder bestond gewoon niet voor mij. Helemaal tijdens mijn ongesteldheid was het erg.

Eerste 2 weken

De eerste 2 weken vond ik echt wel zwaar en voelde me vaak redelijk energieloos en chagrijnig. Ik deed ook 0,0 aan sporten, omdat ik daar simpelweg gewoon geen energie voor had! Nou was ik niet de volledige 2 weken chagrijnig hoor. Er zaten wat dagen tussen en toen begon ik op een gegeven moment te dromen over eten wat ik niet mocht hebben. Bizar. Als je over eten gaat dromen, dan zit het pas echt diep, haha!

Vanaf week 3

Eigenlijk voel ik me vanaf week 3 gewoon heerlijk! Ik ben dan ook in week 3 gestart met sporten en dat beviel me echt hartstikke goed. Oké, in het begin ging het sporten echt wel onwijs moeizaam, maar ik bouwde redelijk snel mijn energie weer op en ik genoot er weer met volle teugen van! Mocht je het leuk en interessant vinden om te lezen, dan hou ik het sporten hier bij. Iedere zondag komt hier een blog online van de nieuwe week.

Na de Whole 30

Vandaag, woensdag, was mijn eerste dag ná de Whole 30. Ik kan het niet geloven dat ik het echt heb gedaan en dat het me gewoon ook is gelukt! Ik werd ook gewoon wakker, zoals iedere andere dag. Het enige waar ik wel echt aan dacht was het wegen en meten. Daar keek ik wel erg naar uit, omdat ik ook gewoon super nieuwsgierig was!

Nou is het niet zo, dat ik me nu weer op alles kan gaan storten, want er zijn bepaalde schema’s voor om producten weer terug te brengen in je leven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van een bepaald product zoiets heb van, dat moet ik z.s.m. terug in mijn leven hebben. Maaaar volgens het schema mag ik vanavond een wijntje. Vooruit dan maar. Het is dat het schema het zegt. Muahaha! De wijn staat al koud in de koelkast op mij te wachten hoor 🙂

Resultaten

En dan nu het spannendste gedeelte, voor mij in ieder geval wel! Ik ben begonnen aan de Whole 30 om mijn levensstijl te veranderen, maar zeker ook om af te vallen. Alle kilo’s en centimeters te veel mochten van mij een enkeltje Japan nemen. Doei en tot nooit meer ziens! Ik wil nog wel even benadrukken dat ik mij altijd op maandagochtend woog en meette, maar omdat mijn laatste dag op dinsdag was heb ik besloten om maandag over te slaan en alles op woensdag te doen. Best wel zwaar om dat een paar dagen uit te stellen!

De cijfers toen ik met de Whole 30 begon:

Gewicht: 76,4 kg
Schouders: 101 cm
Borsten: 98 cm
Taille: 87 cm
Heupen: 99 cm

En dan.. – Tromgeroffel alstublieft – Nu de cijfers na het voltooien van de Whole 30:

Gewicht: 71,4 kg
Schouders: 95 cm
Borsten: 88 cm
Taille: 68 cm
Heupen: 87 cm

Dat betekend dat ik het volgende ben kwijt geraakt tijdens dit avontuur:

Gewicht: – 5 kg
Schouders: – 6 cm
Borsten: – 10 cm
Taille: – 19 cm
Heupen: – 12 cm

Conclusie

Ik heb hier zo geen spijt van! Die maand dat ik streng moest zijn voor mezelf en helaas niet vrolijk mee kon doen met de rest tijdens leuke gelegenheden is het voor mij meer dan waard geweest. Zoals ik net al zei, zijn er geen producten die ik onwijs mis momenteel. Oké, behalve mijn wijntje dan. Vooral met dit weer, haha. Maar zuivel en granen kan ik voorlopig nog wel prima laten liggen. Oja, en de suikers natuurlijk ook. Eens in de zoveel tijd neem ik wel iets, maar net zoals hiervoor zal ik nooit meer doen!

Hebben jullie er weleens over nagedacht om te beginnen met de Whole 30?

Volgen jullie mij al op Bloglovin’Instagram, Twitter en Facebook?

 

Liefs Sylvahna

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.