Ons weekendje weg naar Limburg

Afgelopen weekend was een heerlijk en vooral spontaan weekend. We gingen een weekendje naar Limburg en hadden dit donderdag besloten. Zo onwijs fijn is dat! Ik neem jullie mee naar ons weekendje Limburg, waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan! Inclusief een nare ervaring met een taxi-chauffeur, haha.

Thorn

Rond 11:00 uur vertrokken we richting Limburg. We reden eerst naar ons hotel in Roosteren en hebben daar nagekeken wat er in de buurt was. We kwamen uit op Thorn. Thorn zou een schattig, historisch stadje zijn. Als wij ergens van houden is het dat wel, dus wij besloten om daarheen te gaan.

 

Dat klopte zeker wel. Het was echt heel erg klein, onwijs schattig! Er zaten een paar eettentjes, een VVV-kantoor, museum en een kerk. Er zal vast ook wel ergens een supermarkt etc. gezeten hebben, maar die hebben wij niet gezien, haha.

Het stond vol met witte huisjes en dat kwam van vroeger uit. Op die manier probeerde ze te verbergen dat ze arm waren. Wat prachtig zag dat eruit, zie ook de foto’s hierboven! De kerk was ook echt supermooi en we hebben nog een dikke vette ijscoupe gegeten daar!

Oh, deze was echt geniaal! Het was met witte chocolade ijs, karamel blokjes, witte chocolade snippers en karamelsaus. WAT LEKKER WAS DAT ZEG!

Daarna was het alweer tijd om te gaan, want om 17:45 uur zou de taxi bij ons voor de deur staan om ons naar het restaurant te brengen!

Da Vinci – Maasbracht

We waren precies op tijd klaar met het klaarmaken. De taxi stond er en het was tijd om te gaan! Nou wil ik toch even wat zeggen over deze taxi. Wat een chagrijnige kerel was het. Meteen al kortaf en zuchten toen we gingen zitten. Wij maakte nog een grapje, maar dat kon hij niet waarderen. Het busje – want dat is waar hij mee kwam voor 2 personen – viel bijna van ellende uit elkaar. Er was een hap uit de deur, de deur sloot niet goed en bij iedere bocht vloog onze stoel een stukje mee. Wat ernstig! Na ongeveer 8 km kwamen we aan op de plek van bestemming en vroeg hij € 27 voor die rit. Wat een geld. Sebas vroeg of we konden pinnen. Zijn antwoord was ja en hij rijdt door naar een pinautomaat. Nou ja, we hebben betaald, stapten uit en die taxi bestellen wij dus nooit meer. Sorry, dat moest ik even kwijt!

Daarna werden we echt supergoed ontvangen door Petro, de mede-eigenaar van Da Vinci. We voelden ons direct op ons gemak en dat was echt wel heel fijn. Helemaal na wat we net daarvoor mee hadden gemaakt met die taxi. We kregen een heerlijk aperitief!

Wij kozen ervoor om het 7-gangenmenu te nemen en volop te gaan genieten van onze avond daar bij Da Vinci 🙂

Onderstaande foto’s zie je links het aperitief en rechts het gerecht van de ree. Allebei echt onwijs heerlijk!

 

Ik zal jullie in dit artikel niet vervelen met alle foto’s die ik die avond gemaakt hebt. Mocht het jullie leuk lijken als ik een uitgebreid artikel schrijf over dit diner, dan hoor ik dat natuurlijk graag van jullie!

Arcen

De volgende ochtend werd ik met een flinke hoofdpijn wakker. Een teken dat je goed je best hebt gedaan met de bijpassende wijntjes op de avond ervoor, haha.

Rond 11:00 uur hebben we uitgecheckt en gingen we naar Arcen. Dit hadden we thuis al even uitgezocht, want meneer wist natuurlijk dat de Hertog Jan brouwerij daar in de buurt zat en in datzelfde plaatsje zat een mooi kasteel die bekeken kon worden. Ja graag! Leuk! De dag begon bij het kasteel en eindigde bij de proeverij van Hertog Jan.

Kasteeltuinen Arcen

We kwamen aan bij het kasteel – of de kasteeltuinen zoals dat heet – en onze eerste indruk was niet heel goed. We vonden het namelijk geen kasteel. Totaal geen torentjes of iets dergelijks. Ja sorry, ik ben een Disney-meisje, dus een kasteel MOET torentjes hebben. Wij vonden het meer een groot landhuis. Parkeren kost € 5,- voor een dagkaart en je betaald € 17,- per volwassenen om naar binnen te mogen. Best prijzig vond ik.

Je komt binnen bij prachtige rozentuinen en daarna ga je door een soort bos met hele met prachtige beekjes. Als je dit bos uitloopt, kom je uiteindelijk bij een midgetgolfbaan die je langs moet lopen. Echt superleuk gedaan en er zaten een paar echte moeilijke tussen! Onderweg kom je ook wat mooie watervallen tegen. Dan ga je het buitenland betreden. Zo kom je in de Italiaanse tuin, de Oosterse tuinen, de Bamboetuin etc. Prachtige dingen kom je tegen!

 

Uiteindelijk ben je er toch zeker zo een 3 uur binnen. Wij hebben daar 10.000 stappen gezet en 6 km gelopen! Op het moment dat je weet wat er binnen allemaal zit, is het de prijs toch wel waard geweest!

Het was nu 15:00 uur. Op naar de Hertog Jan brouwerij voor onze rondleiding van 15:30 uur!

Hertog Jan Brouwerij

We kwamen aan bij de Hertog Jan brouwerij en hadden ons daar aangemeld. Er zit een onwijs leuk winkeltje aan die receptiebalie, dus dan weet je het wel.. Sebastiaan keek zijn ogen uit. We kwamen dan ook niet met lege handen daar weg, maar daarover later meer.

 

Om 15:30 uur werden wij buiten opgehaald door de clown die onze rondleiding verzorgde. Ja, het was echt een clown. Maar daar hou ik echt van. Beetje grapjes tussendoor maken. Ook wel flauwe grapjes, maar dan zo flauw dat ze leuk zijn, haha. Heerlijk! Zo liet hij een mevrouw ergens aan ruiken en vroeg hij daarna of zij die heerlijke geur er ook kon ruiken. Haar antwoord was “nee, ik ruik niks”. Toen zei hij “Nee hè? Want het is plastic. Dat ruikt nergens naar.” Zo flauw, maar zo leuk! Haha. We kregen aan het begin van de rondleiding een kartonnen bekertje mee en die hebben we meerdere keren mogen vullen met verschillende soorten bier.

De rondleiding duurde ongeveer een uurtje. Daarna kregen we een glas en kwamen we uit in de winkel waar Sebastiaan helemaal los ging. Ze hadden een houten Hertog Jan kistje met daarin 2 glazen en flessen Dubbel, Trippel en Grand Prestige. Daarnaast nog een paar glazen die we zelf nog niet hadden én een fles Grand Prestige Vatgerijpt.

Nadat we onze aankopen in de auto hadden gezet, liepen we door naar de proeverij om daar ons drankje te drinken die inclusief was in de rondleiding. Eenmaal thuis hebben we even alle Hertog Jan glazen naast elkaar gezet.. AHUM

Ben jij weleens op deze plekken geweest? Willen jullie nog een artikel over ons avondje dineren bij Da Vinci? Laat het me weten in de comments!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.