Waarom ik gek ben op Italië ♥

Ik hou van Italië. Zoveel dat ik er ieder jaar wel op vakantie zou kunnen gaan en zelf later er naartoe zou willen emigreren. Als je in Rome of Sicilië bent geweest (of misschien wel net als ik allebei) dan zal je hoogstwaarschijnlijk bij de 99% horen die heel goed snapt waarom ik gek ben op Italië. Ben je nog nooit in Italië geweest? Dan ga ik jou in dit artikel proberen uit te leggen, waarom ik van dit land hou ♥

Als eerst zal ik je even een korte instructie geven van de plekken waar ik al ben geweest.

Rome

Ben je gek op de geschiedenis en kijk je net als ik heel graag naar alle films die over de Romeinse tijd gaan? Dan is dit echt jouw vakantiebestemming. Het is namelijk alsof je in een tijdmachine terug gaat naar de Romeinse tijd. Dit is waar alles vroeger gebeurde. Het Colosseum ziet er op plaatjes heel mooi uit. Wacht maar tot je er middenin staat. Dat gevoel is onbeschrijfelijk!

Het is zo bijzonder om daar te staan en te lopen. Om nog maar niet te spreken over Forum di Romana (wat naast het Colosseum ligt) en Vaticaanstad. In Forum di Romana zie je gewoon nog gedeeltes staan van alle oude gebouwen en in Vaticaanstad kijk je je ogen uit naar alle pracht en praal die je daar ziet!

Pompeii

Deze MOET ik apart noemen. We hebben Pompeii bezocht tijdens onze reis naar Rome, maar het is uiteraard geen Rome. Sterker nog, het is de meest bijzondere stad die je maar kan bekijken als het om de oudheid gaat. Wij zijn hier een dagje naartoe gegaan en we hebben serieus nog in een huis gestaan van een rijke Romein van die tijd. Dat is zo onwijs bijzonder!

Sicilië

Als je vooral wil genieten van de natuur en het wel ziet zitten om een auto te huren om hiermee door het eiland te toeren en daarnaast nog lekker wil genieten van de lekkere drankjes, eten en ijsjes dan is dit de perfecte plek voor je!

Zelf zaten wij in Syracusa en het was daar echt prachtig. We hebben voor een paar dagen een auto gehuurd en zijn naar meerdere plekken geweest in Sicilië. Zo zijn we in Noto geweest, een prachtig stadje! Ik weet niet of je het laatste seizoen hebt gezien van Chef’s Table, maar daar zit dus een zaak die op Chef’s Table is geweest. En je raad het al.. Daar hebben wij niet gegeten, maar aan de overkant. Wel ben ik daar binnen geweest om geld te wisselen. SERIOUSLY! Ja, triest hè? Haha.
Daarnaast zijn we ook in Taormina geweest en hebben we de Etna gezien. De Cava Grande is toch wel één van de mooiste dingen die we daar hebben gezien, maar daar moet je wel even iets voor over hebben.

Naast het feit dat Italië een prachtig land is om te zien en onwijs mooie dingen heeft, is er daarnaast nog iets waar ik enorm van kan genieten in Italie:

Limoncello, Vino, Pasta en Pizza ♥

Oh man, als het kon had ik NU een nieuwe vakantie geboekt naar Italië!

Ben jij ook zo verliefd op Italië?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

5 Reacties

  1. 14 juni 2018 / 06:37

    Leuk om te lezen! Ik ben zeker verliefd op Italiaans eten 🙂 Ik heb ooit Venetie bezocht en dat vond ik prachtig. Op mijn lijstje staat nog zeker een keer Rome en Pompeii, lijkt mij heel indrukwekkend.
    Darina onlangs geplaatst…Mediteren aan zeeMy Profile

  2. Verena
    16 juni 2018 / 08:28

    Ik ben ook dol op Italië! Vooral vanwege het klimaat, het mooie weer en de mooie omgeving. Vorige zomer was ik in Comacchio, was een heerlijke vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.