Travel: Impressive Rome

Ben je ooit in Rome geweest? Nee? Je weet niet wat je mist! Als je er wel bent geweest, snap je precies waar ik het over heb. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn indrukwekkende reis naar de mooiste stad die ik tot nu toe heb gezien. Roma ♥

Het is nu bijna 2 jaar geleden dat we in Rome waren, maar ik heb het jullie nog niet verteld op mijn blog en uiteraard wil ik dat jullie zo maximaal als het kan, mee kunnen genieten van onze prachtige reis naar deze mooie geschiedenisplek!

Ariston hotel

Wij verbleven in het Ariston hotel. Dit hotel zat op 5 minuten loopafstand van het treinstation en qua ligging dus echt ideaal! Rond 11:00 uur kwamen we binnen en natuurlijk was onze kamer toen nog niet klaar. We mochten plaats nemen in de lounge en kregen van hun een cappuccino. De eerste echte Romeinse cappuccino! Heerlijk. Ongeveer 10 minuten later was onze kamer klaar en konden we inchecken. Alle receptionistes waren super vriendelijk en behulpzaam om het meeste uit onze reis te halen.

De kamer was ook prima en had ik niks op aan te merken. Het was schoon, zag er goed uit en het bed sliep heerlijk!

Colosseum & Forum di Romana

 

Het eerste waar wij naartoe wilde, was het Colosseum. We bekeken hoe we daar moesten komen, stapten de metro uit en dit was het eerste dat we zagen. Wauw! Het was echt een “BOOM! In your face”-moment. Ik denk dat we daar wel 10 minuten hebben gestaan. Gewoon even realiseren dat we daar eindelijk stonden!

We besloten om met een tour door het Colosseum te gaan en we konden een combi-ticket krijgen voor het Colosseum en de Forum Di Romana. Een combi dus, want we wilden alles zien! En blij dat we waren dat we ook kozen om Forum Di Romana erbij te nemen, want wat was dat fantastisch om te zien! Zo een beetje het volledige centrum van die tijd. Wow, wat machtig interessant en impressive om daar zo doorheen te lopen. Ben je een liefhebber van geschiedenis? Ga hier dan zeker weten naartoe!

 

Vaticaanstad

 

Ja, wat kan ik hierover zeggen? Je gaat ergens heen en je gaat ervan uit dat het prachtig is, maar je krijgt gewoon alsnog een klap in je gezicht. Je verwacht iets prachtigs te zien, maar zo mooi als dat dit was.. Wauw! En hoe groot het daar is. Niet normaal. We hebben daar echt de hele middag rondgelopen.

Moet je gewoon even kijken hoe prachtig deze schildering is. Nou, dit ongeveer x 10.000. Het was echt fantastisch en iedere stap die je zet, valt je mond open van verbazing hoe mooi het is!

Spaanse Trappen

 

De Spaanse Trappen lagen in de soort van P.C. Hooftstraat van Rome. Als ik het me goed herinner zat de Dior-winkel tegenover dit mooie plaatje. Ik hoorde veel moois over de Spaanse Trappen, maar het viel mij eigenlijk een beetje tegen. Later kwamen we er ook achter dat het normaal helemaal vol staat met bloemen, maar dat het niet ver voordat wij er waren allemaal vernield was. AHUM! Beetje trieste figuren, maar goed. Meer woorden maak ik er ook niet aan vuil.. Super zonde dus!

Trevi fontein

 

Hier liep ik echt enorm verward. Ik snap niet wat mensen zo fantastisch vinden aan de Trevi Fontein. Oké, het is een mooie fontein. Maar mensen gaan werkelijk in een rij van een uur staan om bij de Fontein op de foto te gaan. Waarom? Wat onwijs zonde van dat uur! Nu denken jullie natuurlijk.. “Ja, hallo. Je staat er zelf ook op de foto”. Dat is waar, maar wij hebben voor deze plek nog geen minuut gewacht. Deze plek was vrij, omdat dit helemaal aan de zijkant van de fontein was en dus blijkbaar niet interessant genoeg voor de foto van de mensen die in de rij stonden.

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en Pinterest?

Ben jij weleens in Rome geweest of zou je er ooit naartoe willen gaan? Vond je het net zo fantastisch als wij?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.