TAG: IK ALS BLOGGER

Ik kwam weer eens een superleuke tag tegen en dan neem ik deze maar al te graag over! Deze gaat over mij als blogger, dus dat leek me wel heel leuk om over te vertellen. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Grotendeels uit de persberichten die ik ontvang, nieuwe producten, Instagram en andere bloggers. Maar ook uit dingen waar ik eigenlijk heel erg mee kan zitten of me aan kan storen.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

At the moment: water. En wat eet ik? Tsja, chocola natuurlijk, haha. Ik eet mijn ontbijt ook vaak achter de computer in het weekend en als ik ’s avonds alleen eet, zit ik ook met mijn warme maaltijd achter de laptop. Al mijn werk zit namelijk op de laptop, dus hoe vaker ik daarmee bezig kan zijn, hoe sneller ik alles af heb.

Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Ergens in december pas. Ik zet altijd op 31 december een artikel online met een terugblik. In december verzamel ik dat allemaal, want soms kan daar best veel tijd in gaan zitten. Ik wil hem natuurlijk wel zo volledig mogelijk hebben!

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Poeh, schrijven, mooie foto’s maken en dat het best oké is om eerlijk te zijn over jezelf en je gevoel. Ik was altijd heel stil en deelde mijn verhaal eigenlijk nooit met anderen. Nu is dat wel anders en deel ik het zo vaak als ik kan. Het lucht ook enorm op. Daarnaast ben ik er ook achter gekomen dat ik schrijven écht heel erg leuk vind en dat ik er ook best goed in ben. Ik kan leuke verhalen schrijven en dit ook goed overbrengen op anderen. Mijn blog bestaat al sinds 2015 en daar ben ik best trots op!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Doordeweeks in de avond en in het weekend eigenlijk ook. Overdag ben ik druk bezig met andere dingen die echt alleen overdag kunnen. Daarbij hoort ook foto’s en video’s maken. Natuurlijk ook de boodschappen. Zodra dat klaar is, kan ik zeker ook overdag gaan bloggen. Ik begin wel altijd de dag met mijn blog, maar vaak start het echte bloggen pas tegen het einde van de middag. Het komt dan ook regelmatig voor dat ik om 23.00u begin aan een nieuwe blogpost of het editen van een video. Totaal niet handig, want het duurt sowieso al een eeuwigheid voordat een video überhaupt is geupload op YouTube. Dat kan soms echt wel 2 uur duren.

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Wat natuurlijk supergaaf zou zijn is als ik fulltime blogger kan worden, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over financiën. Ik zou alleen niet volledig stoppen met werken. Daarvoor vind ik mijn baan veel te leuk. Dan zou ik denk ik naar 3 dagen gaan en de rest lekker bloggen. Daarnaast zou ik het tof vinden als mijn YouTube kanaal van de grond komt en ik daar ook zou groeien naar volgers die het leuk vinden om naar mij te kijken.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee, totaal niet. Als ik niet achter een artikel sta, plaats ik hem niet. Wat ik alleen soms wel heb, is dat ik zenuwachtig ben na het plaatsen van een persoonlijk artikel. Maar dat gaat dan meer om hoe mensen uit mijn directe omgeving gaan reageren.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Nou, nee. Dat is eigenlijk best jammer. Sommigen spreek ik wel via Instagram, maar ik heb niemand met wie ik echt app/bel en afspreek. Dat zou ik best weleens anders willen zien, want ik hou van sociale contacten.

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Het liefst geen! Ik werk graag in stilte. Op dit moment is het ook doodstil. Het enige geluid zijn mijn vingers die op de toetsen tikken en Mila die hard ademt, omdat ze slaapt, haha.

Op welke dag ontstaan de meeste artikelen?

Zaterdag is bij mij echt de meest productieve dag. Dan heb ik mijn werkweek afgesloten en stort ik me weer volledig op het bloggen en YouTube. Het was vandaag ook een zaterdag en ik heb 3 video’s opgenomen, waaronder mijn weekvlog. Daarvan heb ik er nu 2 ge-edit en geupload. De 3e was ik mee bezig, maar niet afgekregen. Daarnaast heb ik ook nog 3 artikelen afgeschreven.

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Dat vind ik best lastig, want het zijn er meerdere. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor het artikel waarin ik vertel dat ik gepest ben en op wat voor manier. Een hele heftige periode voor mij.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen, volgens jou?

Als je veel te vertellen hebt en/of ergens een grote passie voor hebt, dan kan je daarover bloggen. Dan heb je ook al de basis te pakken voor een goede blog. Als je dan ook nog gek bent op schrijven, dan zit je helemaal gebakken!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

2 Reacties

 1. 8 november 2018 / 14:28

  Wat een leuke tag!! Ik ga hem ook overnemem.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   8 november 2018 / 18:46

   Ja, leuk is hij hè? Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.