Straks eindelijk fatsoenlijk hardlopen!

Vandaag was de eerste mogelijke datum die beschikbaar was voor mijn operatie. Maar helaas kon ik hier geen ja op zeggen, omdat we nog midden in de zomer en in de vakanties zitten. Omdat dit mijn eerste mogelijkheid voor de operatie was, wil ik het vandaag wel hebben over iets wat altijd mislukte de afgelopen jaren, maar wat ik hopelijk de komende tijd wel echt kan gaan doen; hardlopen!

Het deed me simpelweg gewoon teveel pijn. Aan mijn borsten, aan mijn rug, maar ook door het gewicht van mijn borsten had ik een grotere kans op blessures. Uiteraard kreeg ik die ook. Niet leuk!

De cijfers voor de operatie

Het deed me pijn, maar ik ging door. “Negeer de pijn” – doe dat nooit – Maar ik zal jullie vertellen wat ik kon lopen de afgelopen jaren..

Voor mijn zieke tante rende ik 5 km in Enschede voor de Kankerbestrijding. Dat in een tijd van 40 minuten. Ik weet het, dat is niet snel, maar je moet ergens beginnen toch?

De langste afstand die ik ooit heb gerend was 8,19 km.

Beiden afstanden – zowel de 5 km als de 8 km – heb ik niet aan één stuk door kunnen rennen. Vaak was het 1 km rennen en dan vervolgens 500 meter wandelen en zo kwam ik dan uiteindelijk bij de 5 of de 8 km.
De verste afstand die ik ooit heb gerend zónder tussenstops was 3 km. Daar was ik onwijs trots op, maar heb daar later zoveel last van gehad. Die pijn is gewoon heel vervelend en maakt het allemaal veel minder plezierig en leuk. Steeds als ik weer een beetje op conditie kwam en weer wat achter elkaar kon rennen, kwam er weer een blessure, moest ik rust houden en was ik weer terug bij af. Je begrijpt: volkomen frustratie!

Mijn doelen na de operatie

Ik weet niet hoelang ik na de operatie rust moet houden, maar ik weet in ieder geval wel dat ik in september nog niet kan gaan hardlopen. Dat zal dus oktober worden. Wanneer ik 30 word. Ahum.. Mijn leeftijd praten we verder niet over, maar hoe gaaf zou het zijn om mijn hardloopdoelen te halen op mijn 30e, die ik niet op mijn 27e kon?

In het eerste jaar dat ik hardlopen weer op ga pakken, zal het niet meer worden als 10 km – dan praat ik even in wedstrijdafstanden, als ik een wedstrijd van 10 km heb gelopen zal ik erna misschien wel 12 km lopen, maar die halve marathon is in ieder geval nog ver weg – Ik wil het namelijk goed aanpakken en geen blessures krijgen alleen maar omdat ik te snel wil. Ik ga eerst voor de 5 km en hoop die ergens einde van het jaar te kunnen gaan lopen. In april is altijd de Marathon van Enschede en daar wil ik dan mijn 10 km gaan lopen.

Genoeg om voor te werken dus! Doe jij ook aan hardlopen?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en Pinterest?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

10 Reacties

 1. 10 augustus 2018 / 16:18

  Ik heb altijd aan atletiek gedaan en hardgelopen maar mag dat nu ivm knieklachten nooit meer doen. Frustrerend, maar wel beter. Jij komt er wel weer. Stap voor stap!

 2. Anja
  10 augustus 2018 / 19:42

  Ik wens je alvast heel veel succes met alles. Ik doe niet aan hardlopen, dat is helemaal niets voor mij (is ook lastig vanwege migraine)

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 augustus 2018 / 17:37

   Dank je wel!

 3. 10 augustus 2018 / 22:01

  Liep voor mij ziekte altijd hard. Hoop straks weer op te pakken ook

 4. 11 augustus 2018 / 04:47

  Mooie doelen! Ik heb het wel een tijdje gedaan, liep rondjes van max 5 km. Wil dat straks ook wel weer gaan oppakken!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 augustus 2018 / 17:38

   Ja, fijn hè? Ik kan niet wachten tot ik het weer kan doen!

 5. 11 augustus 2018 / 07:19

  Jazeker! Al vijftien jaar. En na 15 jaar doe ik nog steeds 40 minuten over 5 kilometer : ) Maar dat kan me niet schelen. Het gaat mij erom dat ik beweeg en dat de koffie daarna extra lekker is : )

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 augustus 2018 / 17:38

   Oh, wat goed zeg! Dat is ook niet belangrijk hoor, maar voor mij is dat motiverend 🙂

 6. 11 augustus 2018 / 10:04

  Ik heb aan hardlopen gedaan, maar het was niks voor mij hahah! Ik ben er te lui voor. Hopelijk voel je je na je operatie weer beter 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.