SOMS WERKT HET GEWOON NIET MEER..

Hoe ironisch dat dit artikel vandaag online komt. Als je me ook volgt op YouTube, wist je het misschien al, maar ik was er gewoon nog niet klaar voor om er een heel blogartikel over te schrijven. Okay, here we go..

Ik weet eigenlijk niet of ik jullie heb vertelt hoe het écht met mij ging de afgelopen jaren. De verhalen over het pesten heb ik vertelt. Wat dat met mij gedaan heeft en wat het nog steeds met mij doet. Maar heb ik jullie ook echt vertelt hoe het met mij ging? Volgens mij niet. De waarheid is namelijk dat het echt helemaal niet goed ging met mij de afgelopen jaren.

Ongelukkig. Dat is toch wel het woord dat die jaren het beste omschrijft. Ik had dromen die niet uit mochten komen en ik was alleen. Echt alleen. En de mensen die ik had waren minimaal 150 km van mij verwijderd. Maar je woonde toch samen? Dat klopt. Maar samenwonen met iemand die 5 dagen werkt, 1 dag naar school gaat, 1 dag stage heeft en nog 1 dag nodig heeft voor schoolwerk – dan kom je dus 1 dag in de week te kort – maakt het thuis zijn met zo iemand niet echt heel vrolijk en gezellig. Sorry, maar zo is het nou eenmaal. Als ik een gezellige dag had thuis, was dat een bijzondere dag.

Ik woonde in een dorp waar ik de mensen eigenlijk niet kende of mensen die ik wel kende, maar eigenlijk niet meer waren dan kennissen. Met een aantal had ik echt graag vrienden willen zijn, maar op de één of andere manier kwam dit gewoon niet van de grond.

Op een gegeven moment als dit zo door blijft gaan, raak je in een depressie. Dan wil je gewoon niks meer en je doet er niet eens meer moeite voor. Het toekomstbeeld die je altijd hebt gehad, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je ziet het niet meer. Praten en gesprekken voeren heb je ook geprobeerd. Niet alleen thuis, maar ook met een psycholoog. Het maakt allemaal niets uit, want er gebeurd letterlijk niets na die gesprekken. Ja, je hebt het vertelt, maar daar houd het ook wel mee op.

Op een gegeven moment ga je jezelf vragen stellen of dit nog wel is wat je wil en dan ga je terugdenken aan wanneer je wel gelukkig was. Wat is dan het verschil met toen en nu? Je gaat alles op een rijtje zetten en je weet wat je moet doen om weer terug te gaan naar het gelukkige en sociale mens die je eens was, maar dat is oh zo moeilijk. Als het makkelijk was geweest, had ik het wel meteen gedaan 1,5 jaar geleden. Maar dat is het niet. En zoals altijd ben ik weer bezig met andere mensen, want ik moet hun pijn doen hiervoor. Maar wanneer zet ik mijn eigen geluk dan eens voorop? Dat moet ik nu doen!

We zijn uit elkaar. Ik heb die knoop uiteindelijk doorgehakt en eindelijk eens een keer voor mijn eigen geluk gekozen i.p.v. mezelf wegcijferen voor anderen. Als hij maar blij is, als zijn school maar goed gaat, als zijn gezondheid maar goed gaat. Nooit heb ik mezelf in dit proces meegenomen, maar ik wilde altijd het beste voor hem. Dat is ook de grootste reden dat ik het allemaal nog 1,5 jaar heb doorgetrokken.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het begrijp als mensen boos op mij zijn, want dat doe ik niet. Ik heb al die jaren alles op alles gezet, maar dat moet wel van 2 kanten afkomen, anders werkt het niet. En het werkt dus ook gewoon niet.

Nu zit ik sinds 2,5 weken in Bussum. De eerste 2 weken bij mijn zusje en sinds een paar dagen in mijn eigen huisje. Ik geniet er volop van en ik kom zó enorm tot rust, met uitzondering van de momenten dat ik druk ben met dingen regelen. Ik merk ook dat ik echt weer mezelf aan het worden ben. De afgelopen jaren hoopte ik altijd dat ik niemand tegen zou komen buiten en liep ik het liefst zo snel mogelijk weer door als ik een bekende tegenkwam. Nu loop ik super vrolijk buiten en wil ik met iedereen wel een praatje maken. In zo een korte tijd ben ik al zoveel vooruit gegaan en dat is echt een teken voor mezelf dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben er nog lang niet en heb nog een lange weg te gaan, maar ik ben eindelijk op mijn weg terug!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

6 Reacties

 1. Simone
  15 februari 2019 / 18:52

  Ik snap je gevoel syl, ik heb precies hetzelfde gehad en meegemaakt. Goed om jezelf denken niemand anders kan dat beter als jijzelf! Veel plezier en geluk in je huisje !

  Xxx Simone

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   15 februari 2019 / 18:56

   Thanks Moon xxx

 2. Arie
  16 februari 2019 / 09:22

  You go girl! Kies voor je eigen geluk! Een ander doet het niet! xxx

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   16 februari 2019 / 10:08

   <3 Thank you!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   19 februari 2019 / 21:37

   Dank je wel! Lief van je xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.