Reizen: vakantieland Italië

Italië.. Als ik eraan denk word ik al helemaal gelukkig. Italië is namelijk mijn ultieme vakantieland. Als ik denk aan Italië, dan denk ik aan wijn, cocktails, lekker eten, mooi landschap, gezelligheid en de zon. Kan het nog beter? Daarnaast is Italië ook gewoon een perfect land waar ze gewoon alle mogelijkheden hebben voor ieder wat wils. Vandaag praat ik over de verschillende regio’s die Italië te bieden heeft.

Rome 

De hoofdstad van het mooie Italië en favoriet bij zo een beetje iedere geschiedenis-fan. Favoriet bij mij dus. Binnenkort kunnen jullie nog een artikel verwachten over mijn reis naar Rome, want het was geweldig!
In Rome is er zoveel te zien. Achter ieder hoekje schuilt weer een stukje geschiedenis. Denk maar niet dat je aan een citytrip genoeg hebt!

Toscane Χ

Nog niet geweest, maar deze is zeker aanwezig op mijn wishlist! Toscane lijkt me prachtig met al die mooie landschappen en wijnvelden. Heerlijk met een auto door het landschap heen en dan het liefst in zo een typische Fiat 500 weet je wel? Heerlijk!

Venetië Χ

Ook nog niet geweest, maar op de één of andere manier trekt Venetië mij toch niet zo erg. Het zal heel mooi zijn, maar mijn vooroordeel over Venetië luidt: alleen maar gondels en verder niks om te zien of te ontdekken. Klopt dit vooroordeel? Waarschijnlijk niet, haha.

Sicilië 

Vink deze ook maar af van het lijstje! Wij zijn in Sicilië geweest in Siracusa. Dat ligt ongeveer rechts onderin Sicilië. Een prachtig eiland van wat we ervan hebben gezien hoor! Helaas hebben we niet alles kunnen bekijken, maar des te meer reden om ooit een keer terug te gaan. Ook hierover volgt nog een artikel waarin ik je vast en zeker overtuig om hier naartoe te gaan!

Sardinië Χ

Sardinië lijkt mij ook echt een prachtig eiland met dat heldere turquoise zeewater. Prachtige natuurlandschappen, maar volgens mij is dit wel meer een eiland voor de vakantieganger die het liefst op het strand ligt. Laten wij nou net niet in die categorie vallen.. Nog een twijfelgevalletje dus.

 

Lees je dit nou en denk je bij jezelf “Dat heb je echt helemaal verkeerd”? Laat het mij dan vooral weten in de comments!

 

Volgen jullie mij al op Bloglovin’Instagram, Twitter, Pinterest en Facebook?

 

Liefs Sylvahna

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

19 Reacties

 1. 27 maart 2018 / 09:49

  Verdorie.. Na enkele kookprogramma’s en films te zien dit weekend die zich in Italië afspelen, heb ik ONGELOOFELIJK veel zin om terug te gaan naar Italië. Je artikel doet er nu ook geen goed aan, haha!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 10:05

   Dat kan ik heel goed begrijpen, Laura! Ik heb dat ook altijd heel sterk en Italië is gewoon fantastisch!

 2. 27 maart 2018 / 09:55

  Alleen maar gondels in Venetië is niet waar! Ik ben er zelf net vorige week geweest, aangezien ik op dit moment in Italië aan het studeren ben, en het is echt een prachtige stad! Het is zo bijzonder dat deze hele stad op water leeft en hoe verder je van de toeristische trekpleisters gaat, hoe beter het wordt! Je kan er heerlijk rondstruinen door straatjes en het is echt heel anders dan elke stad waar ik ooit geweest ben 🙂 ik ga binnenkort terug om nog meer minder populaire wijkjes te ontdekken daar! Ik zou alleen niet in het hoogseizoen gaan, want dan is het geloof ik verschrikkelijk druk!
  Sherilynn onlangs geplaatst…#DutchieInItaly: First weeks in PadovaMy Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 10:07

   Wat fijn dat dat niet klopt, Sherilynn! Gaaf dat je in Italië studeert! Daar ben ik toch echt wel een beetje jaloers op. Waar en wat studeer je?
   Dan ga ik het toch maar eens een keer doen 🙂

 3. 27 maart 2018 / 10:34

  Wat heerlijk dat alleen de gedacht aan dit land je al gelukkig maakt. Zo heb je een goede plek om naar te ontsnappen.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:04

   Ja, dat is zo fijn Nicole! Ik hou van dit land 🙂

 4. Anja
  27 maart 2018 / 10:35

  Sommige plekken in Italie zou ik wel een keer willen bezoeken, andere plekken niet. Hoog op mijn wishlist staat in elk geval Venetie.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:04

   Dat snap ik zeker! Grappig dat de plek die bij jou hoog op je wishlist staat, bij mij altijd laag stond!

 5. 27 maart 2018 / 10:35

  Italië wauw wat ben ik daar toch mega fan van! Het eten, de cultuur, de sfeer, de mensen en de prachtige gebouwen!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:05

   You and me both!

 6. 27 maart 2018 / 10:58

  Italie is ook een van mijn favorieten, heb inmiddels al het een en ander gezien. Overigens Sardinie is absoluut geen strandvakantie oord. Je hebt uiteraard overal strand, omdat het een eiland is, maar het binnenland is waanzinnig mooi. Kies dan voor agriturismo, echt fantastisch! Ook de grotere steden zijn heel erg leuk voor een 2 of 3 daags verblijf.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:06

   Oh, wat superleuk om te horen! Nou ben ik ook heel benieuwd naar Sardinië. Ik was er inderdaad altijd van overtuigd dat dat een strandplek was.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:08

   Dat zijn inderdaad heerlijke plekken, Bianca! Er zitten zeker een aantal aanraders tussen! De enige spijt die je krijgt als je er uiteindelijk heen gaat, is dat je er nooit eerder naartoe bent gegaan!

 7. 27 maart 2018 / 12:06

  Ik ben nog nooit in Italië geweest maar het klinkt in ieder geval fantastisch! In mei ga ik naar Mexico en dat vind ik toch ook wel spannend! 🙂 Leuk idee trouwens om met die vinkjes aan te geven waar je al geweest bent!
  Julie onlangs geplaatst…Julie | Let’s Talk Movies #13My Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   27 maart 2018 / 12:10

   Een absolute aanrader, Julie! Wauw, Mexico! Dat lijkt me ook prachtig om naartoe te gaan. Dank je wel voor je compliment 🙂

 8. 28 maart 2018 / 08:05

  Heerlijk om te lezen! Ik ben al zo lang opzoek naar ‘DE’ vakantie in Italie. We zouden dit jaar gaan maar we hebben uiteindelijk gekozen voor Zakynthos.
  Volgend jaar zeker! Maar dan misschien een roadtrip door italie? 🙂

 9. 28 maart 2018 / 08:36

  Zelf ben ik nog nooit in de bovengenoemde landen geweest. Door je oprechte review hoef ik me nu in elk geval niet meer compleet te laten verassen. Bedankt voor de fijne tips en handige weetjes! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.