Review! Oral-B Genius 9000S Rosegold elektrische tandenborstel

Inmiddels is het ongeveer 2 weken geleden dat ik deze tandenborstel thuis kreeg. Sindsdien heb ik hem iedere dag gebruikt en kan jullie dus ook goed vertellen wat je hier wel en niet mee kan en of het een aanrader is. Lees snel verder!

Mijn gebit, tanden, mondverzorging en vooral de tandarts zijn altijd wel dingetjes geweest bij mij. Vroeger had ik echt een hekel aan tanden poetsen. Nu heb ik er geen hekel meer aan, maar leuk is anders. Zolang je niet over de tandarts praat gaat het allemaal goed 🙂

Ik poetste mijn tanden altijd met een gewone tandenborstel en ik wist ook wel dat elektrisch poetsen voor mij veel beter zou zijn. Toen kwam het moment dat ik deze zag: De Oral-B Genius 9000S Rosegold. Ten eerste is het een onwijs stijlvolle tandenborstel en niet zo wit en vreselijk als tandenborstels kunnen zijn.

De verpakking + inhoud

 

Het zit allemaal in een mooie en luxe doos, die je open kan slaan en waar je meer informatie aan de binnenkant vind.

Wat er in de doos zit:

 • Houder voor je borsteltjes
 • 4 verschillende soorten borsteltjes
 • De elektrische tandenborstel zelf
 • Een reisetui
 • Laadsnoer
 • Houder voor je telefoon die je aan je spiegel kan klemmen
 • Gebruiksaanwijzing

Waarom deze? Wat kan je ermee?

Het gave van deze elektrische tandenborstel vind ik de app die erbij hoort en de verschillende borsteltjes die je erbij krijgt. Hierdoor heb je zoveel mogelijkheden. In de app kan je bijhouden of je goed poetst, hij waarschuwt je als je te hard poetst, houdt de tijd voor je bij en geeft ook aan wanneer het tijd is om te flossen. Je kan ook uit verschillende doelen kiezen. Wil jij bijvoorbeeld wittere tanden? Dat kan. Wat ook een mogelijk doel is, is gezonder tandvlees. Dat is een doel waar ik mee bezig ben.

De app

 

De poetsbeurt

Je pakt de Oral-B tandenborstel van de houder af en er gaan lichtjes branden.

De onderste lampjes laat zien hoe vol de batterij nog is. In mijn geval is deze dus zo een 100%. Dat lampje erboven die je helaas niet goed kan zien op deze foto is de bluetooth. Deze maakt connectie met je app.

De symbolen daarboven is de poetsstand. Dit zijn geen knopjes waar je op kan drukken, maar dit wordt via je app geactiveerd.

Je pakt je tandenborstel en zet deze op het elektrische gedeelte. Smeert je tandpasta erop en zet hem op je gebit, voordat je op de aan-knop drukt. Anders heb je overal tandpasta zitten en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Zodra je hem dan aanzet, wordt je app ook geactiveerd en kan je in de gaten houden wat je moet doen.

 

Na 2 minuten ben je klaar met poetsen en geeft de app bij je aan wat je nog moet doen. Denk hierbij dan aan je tong poetsen, flossen of je mond spoelen.

Conclusie

Mijn conclusie over de Oral B Genius 9000S Rosegold:

Ik ben er onwijs blij mee. Eindelijk heb ik een tandenborstel waar alle functies opzitten die ik nodig heb en fijn vind. Vanwege de functies om doelen in te stellen, zet ik eindelijk mijn stappen naar een beter gebit en misschien ook wel naar minder angst als het om mijn gebit gaat.

Praktische informatie

Denk je nou “Awesome, die wil ik ook!”? Dat kan! Coolblue (klik) verkoopt ze voor € 138,95 mét € 20 cashback!

Hebben jullie een elektrische tandenborstel?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

16 Reacties

 1. 24 mei 2018 / 09:35

  Ziet er mooi uit! Ik ben dol op elektrische tandenborstels onze werken helaas niet meer helemaal top

 2. 24 mei 2018 / 16:07

  Wat grappig dat er een app bij zit, dit is ideaal voor mijn kinderen, want die vinden 2 minuten heel lang en zijn vaak veel sneller klaar 🙂 Ik vind hem zo om te zien ook erg mooi, ik moet een nieuwe elektrische dus ik ga eens even kijken

 3. Karlien
  24 mei 2018 / 16:55

  Ik heb ook een elektrische tandenborstel van dit merk maar die is ondertss wel al wat jaartjes oud. Ik vind deze echt geweldig! Die kleur alleen al

 4. 24 mei 2018 / 17:44

  Wat cool zo met een app! Ik denk dat ik echt gefreakt zou poetsen met zo’n tandenborstel 😀

 5. 25 mei 2018 / 04:55

  Ja, maar helaas niet met die handige app met extra informatie. Ik vind dat wel heel handig klinken!

 6. 25 mei 2018 / 12:05

  Das een mooie! Handig ook met de app. Wij hebben er ook 1 van oral b, maar ik ben gestopt met het poetsen met een electrische tandenborstel. Ik vond het toch niet zo fijn.

 7. 27 mei 2018 / 14:19

  Hiervheb ik al veel goeds over gehoord. Ik ben vooral weg van de kleur #rosegoldguilty
  Ik gebruik zelf op dit moment zowel een gewone als een elektrische tandenborstel

 8. 28 mei 2018 / 12:01

  Hij is echt zo prachtig en ik vind de functies ook echt fijn. De gierige Hollander in mij vind het alleen lastig om zoveel geld uit te geven aan een nieuwe tandenborstel, haha.

 9. 29 mei 2018 / 06:46

  De prijs van deze tandenborstel valt me mee zeg. Dat is best goed te doen voor wat je er voor krijgt.

 10. Denise
  19 juli 2018 / 01:57

  Ik gebruik al jaren tandenborstels en ben nu overgestapt naar hun elektrische tandenborstels. Ik heb de Oral B Genius 9000S niet kunnne uitproberen maar heb alleen maar positieve dingen erover gehoord.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   19 juli 2018 / 11:19

   Bedankt voor je reactie! Ik wil je wel vragen om volgende keer de reclame-links weg te laten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.