Operatie Stories #3: Sporten

Even voor de duidelijkheid: die druppels op de foto komen van de regen. Dat is geen zweet. Oké, moving on.. Met mijn borsten actief sporten deed altijd onwijs veel pijn. Tijdens het sporten trok het altijd enorm en na het sporten kon ik echt nog wel 2 dagen intense last hebben van rugpijn. Dit is dus iets waar ik enorm naar uitkijk als het eenmaal weer kan. Sporten! Dan wil ik voornamelijk het hardlopen weer oppakken en uiteraard ook de volleybal!

Hardlopen

Hardlopen is een sport waar ik verliefd op werd in 2014. Toen we net in Twente kwamen wonen, heb ik dit eens geprobeerd in de natuur en ik vond het echt heerlijk. Ik begon met het lezen van blogs over hardlopen en ben nu echt fan van Annemerel en Laura Brijde. Dat zijn echt mijn voorbeelden in het hardlopen.

Op een gegeven moment ging ik zo lekker dat ik zelfs de 8 km aan had getikt! Trots dat ik was. Ik, het meisje zonder conditie en degene die altijd ongesteld was tijdens gym.. Uh juist ja. Maar oh wat had ik er veel last van. Zo intens veel pijn in mijn rug en mijn borsten. Ik had ook keer op keer een blessure. Mijn eerste blessure was shin splints, de tweede was een dikke vette knoop in mijn kuitspieren en de derde hielspoor. Natuurlijk kwam dat niet achter elkaar, maar gedurende de jaren.

Nog steeds baal ik er flink van dat ik niet gewoon kan gaan hardlopen wanneer ik daar zin in heb. Kan ik het me veroorloven om de dagen daarna kapot te gaan van de rugpijn? Dat is de eerste vraag die ik mezelf altijd moet stellen. Wat ben ik blij als dat niet meer hoeft. Ik heb geen idee na hoeveel tijd ik weer mag gaan sporten, maar ik kan niet wachten tot ik weer mijn eerste hardlooprondje kan lopen.

Volleybal

Al sinds ik hier woon, wil ik op een teamsport. Na 4 jaar had ik eindelijk besloten welke sport dat zou worden. Volleybal is een sport die ik superleuk vind, maar ik bak er gewoon geen zak van. Voorheen kon ik er nooit aan beginnen vanwege mijn baan in de horeca. Ik moest altijd werken in de avonden en de weekenden. Dat schiet dan natuurlijk niet op. Toen ik begon met mijn nieuwe baan had ik eindelijk tijd voor een teamsport. Ik heb welgeteld 3x mee getraind. M’n rug gaf een heel groot rood kruis signaal.

Nou scheelt het nog dat we vlak voor de zomerstop zaten. Deze week start het nieuwe seizoen weer, maar ik kan nog niet meedoen. Op de dag van de eerste training heb ik mijn operatie gepland staan. Ik gok dat het de eerste maand sowieso niks word, maar zodra ik weer wat kan, sta ik er weer. Al kan ik geen volledige training goed meedoen. Dan ga ik wel met een balletje dribbelen ofzo.

Wat kan een mens uitkijken naar sporten. Ik begrijp heel goed dat andere die hier geen last van hebben, hier nooit zo bij stil staan. Voor mij is het echt iets waar ik naar uitkijk; pijnloos sporten. Zei ze terwijl ze een slokje cola nam en een ham-kaas chipje in haar mond stak.

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.