Op je 25e moet je getrouwd zijn en op je 27e kinderen hebben

Op je 24e moet je een koophuis hebben, op je 25e moet je getrouwd zijn en op je 27e kinderen hebben, toch? Dit lijken de eisen te zijn tegenwoordig. Nieuwtje: ik voldoe aan geen van deze 3. Ik ben wel getrouwd, maar toen was ik allang geen 25 meer. Voldoe jij wel aan de eisen van tegenwoordig?

Belachelijk vind ik het! Je krijgt opmerkingen te horen als “wil je geen kinderen?” als je nog steeds AHUM niet zwanger bent op je 30e. Want je had al 3 jaar kinderen moeten hebben, toch?

Mag ik even zeggen..

WTF! Doe eens normaal. Ik vind het niet zo gek dat half Nederland overspannen, depressief of een burn-out heeft. Wat je tegenwoordig wel niet allemaal voor elkaar moet hebben voor de 27e? Ik vind het te gek voor woorden.

Want wat nou als jij op je 24e nog vrijgezel bent? Dat mag natuurlijk niet van de wereld, maar wat nou als je daar zelf voor kiest? Moet je dan maar alleen een huis kopen en heel rap die man gaan zoeken, want volgend jaar moet je al getrouwd zijn. Wat een onzin zeg! Laat iedereen lekker in zijn/haar waarde. Er zijn zat mensen die op hun 25e nog volop genieten van het vrijgezel zijn en misschien wel helemaal geen kinderen willen voor hun 35e? Dan is er maar de maatschappij die ze kut laat voelen. Want je bent 30 en je hebt dat nog niet. Waarom draai je niet mee in de cirkel? Misschien wil ik het niet? En misschien kan ik het wel helemaal niet? Is daar ooit over nagedacht? Dat dacht ik ook niet, want iedereen gaat er maar gewoon vanuit dat alle vrouwen gewoon zwanger kunnen worden zonder problemen. Enig idee hoe erg de vrouwen gekwetst worden die het maar al te graag willen, maar het op de één of andere manier niet waar kunnen maken? Misschien had iemand met liefde op hun 24e een koophuis gehad, op hun 25e een droombruiloft en op hun 27e hun eerste kind gekregen, maar lukt dat gewoon niet!

Aan jou – degene die niet aan al deze eisen voldoet

Je bent niet alleen. Je hoeft je niet te schamen. Doe alles lekker op je eigen manier en hoe het voor JOU goed voelt. Trek je niets aan van de anderen en de maatschappij die zegt dat dit moet. Kies je eigen weg, want alleen op die manier ben je het gelukkigste!

Aan jou – degene die al deze dingen weleens tegen iemand anders gezegd hebt

Denk eens na! Meer hoef ik er ook niet over te zeggen.

Hoe denk jij hierover?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

7 Reacties

 1. Inge
  15 oktober 2018 / 12:57

  Ik ben 23 en mijn vriend 24. Voorlopig zit ik zelf nog in de collegebanken, en trouwen doen we pas als we 30 zijn is onze afspraak. Eerst financiële stabiliteit, en ons eigen plekje. Zo lang mogelijk genieten van de tijd met zn tweeen.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   15 oktober 2018 / 16:47

   Heel goed, Inge! Heerlijk van genieten 🙂

 2. Laura
  16 oktober 2018 / 10:14

  Ik ben 32, single, geen kinderen en geen koophuis… oeps….
  Maar wel ben ik een eigen bedrijf aan het opstarten, reis ik de hele wereld over en zijn stiekem alle saaie huisje-boompje-beestje sufferds stinkend jaloers 😁

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   16 oktober 2018 / 10:42

   Ah oh! Haha! Ah, nou daar ben ik ook wel jaloers op hoor! Wat voor bedrijf ben je aan het opstarten?

 3. 16 oktober 2018 / 14:57

  Ik ben 26 en het lijkt me een raar idee om al getrouwd te zijn.. en kinderen moet ik al helemaal niet aan denken! Ga liever reizen nu ik al die vrijheid nog heb 🙂

 4. 17 oktober 2018 / 07:44

  Ik ben 26 en het enige uit dit lijstje waar ik aan voldoe is een koophuis. Ik heb echter niet het gevoel dat het echt eisen zijn om op bepaalde leeftijden dit te hebben. Ik voel dit in ieder geval helemaal niet zo. Niemand van mijn (oudere) vrienden zijn namelijk nog getrouwd en hebben kinderen. Maar enkele hebben een koophuis. Ik denk dat dit je misschien wel zo kan voelen, wanneer je in een omgeving zit waar dit wel het geval is. Iedereen moet gewoon lekker doen wat voor hem/haar goed voelt!
  Laura onlangs geplaatst…Zo vind je de perfecte winterjasMy Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   17 oktober 2018 / 12:31

   Dat klopt hoor! Ik kom zelf uit Amsterdam en daar zijn dit soort dingen totaal niet aan de orde. Dit gaat meer over de plek waar ik nu woon, in het oosten, Twente. En dat iedereen moet doen waar diegene gelukkig van word, ben ik het dus alleen maar mee eens. Daarom heb ik dit artikel ook geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.