Om hulp vragen? Waarom?

Ik ben iemand die graag dingen alleen doet.. Het liefst zoveel mogelijk en als ik alles alleen kon doen had ik dat ook gedaan. Ik wil toch niemand anders lastig vallen met mijn problemen? De afgelopen tijd heb ik geleerd dat het oké is om hulp te vragen..

Een soort van “Hey, het is oké..” van de Glamour, maar dan op mijn eigen manier. De afgelopen tijd heb ik namelijk geleerd dat het niet erg is om af en toe hulp te vragen.

Alleen

Eigenlijk doe ik alles al op mijn eigen houtje zolang als ik me kan herinneren. Alleen maar anderen mijn hulp aanbieden en anderen graag willen helpen en ze van dingen verlossen. Want daar ben ik voor.. Of toch niet?
Mezelf wegcijferen is eigenlijk één van de eerste dingen die ik doe als ik zie dat andere mensen om mij heen hulp nodig hebben. Ik wil ze graag helpen met hun problemen en lasten, maar zelf hulp vragen? Ho maar.. Ik fix het allemaal zelf toch gewoon even?

Het kan niet altijd

Helaas, hoe graag ik het ook zou willen.. Je kan niet altijd alles alleen doen. Soms is het ook gewoon wel fijn om hulp te krijgen van anderen. Dan moet ik nog wel even zeggen dat iedereen in mijn directe omgeving altijd voor me klaar staat hoor! Maar voordat ik de hulp van iemand anders accepteer, moet het wel erg ver gekomen zijn. Ik zal het altijd eerst alleen proberen.

Mijn eerste keiharde realisatiepuntje was net na mijn borstverkleining. Hoezo kan ik niet zelf naar de wc? Hoezo kan ik me niet zelf aankleden? Hoezo kan ik niet gewoon met Mila een rondje lopen, zonder dat er iemand bij is? Als je gewend bent dat je alles altijd alleen doet en zelf je boontjes wel kan doppen.. Des te moeilijker het is om te leren te accepteren dat je het soms niet allemaal alleen kan. Dat was heel lastig. En toch.. Ook al kon en mocht ik het niet.. Ik wilde helpen. Dus wat doe ik? Binnen een week na de operatie stond ik alweer de vaatwasser uit te ruimen. Ik ben dan gewoon zó zó koppig. Wie ben jij om te zeggen dat ik dat nog niet kan? Mijn lichaam zegt dat ik dat kan, dus waarom niet? Zucht.. Word je ook weleens moe van jezelf? Haha.

Alweer een wijze les

De afgelopen maand heb ik echt geleerd dat het niet erg is als je soms om hulp vraagt. Het is niet erg als je niet altijd anderen kan helpen met hun problemen. Maar ik heb ook heel erg geleerd op wie je echt kan bouwen als je zelf eens in de stront zit en eruit gehaald moet worden. Dingen die je wel zou doen voor een ander, maar die anderen niet doen voor jou? Dat is het teken dat jij OF te lief bent OF dat anderen het jou gewoon niet waard vinden. Dan hoop je maar dat het bij keuze 1 ligt, maar wie zal het zeggen?

Degenen die altijd voor mij klaar staan en mij die hulp aanbieden, ook als ik het afwijs, wil ik via deze weg ook even laten weten dat ik daar onwijs dankbaar voor ben. Ik doe dingen nou eenmaal graag op eigen houtje en als het dan écht niet lukt, zal ik jullie hulp inschakelen ♥ Dank jullie wel!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.