Van west naar oost & van hoofdstad naar dorpje – Mijn verhuizing

Zoals sommigen van jullie al wel weten, ben ik 4 jaar geleden verhuisd. Ik kom vanuit de grote stad Amsterdam (zoals jullie weten ligt dat in Noord-Holland) en ik woon nu in het dorpje Tubbergen (Overijssel). Hier vertel ik jullie mijn verhaal over die verhuizing, de verschillen en het hele verhaal eromheen.

Hoorn & Amsterdam

Er was eens een meisje die, samen met haar ouders en haar jongere zusje, in Hoorn woonde. Dit was een meisje met veel fantasie en iemand die grote dingen wilde gaan doen in haar leven. Wilde ze hier altijd blijven wonen? Nee, echt niet! Ze wilde hier weg. Weg uit deze stad. Ze vond het maar niks! Waar wilde ze dan naartoe? Australië leek haar wel wat! Zo een heerlijke surfende prins met blond haar, blauwe ogen en een afgetraind lichaam. Dat zag ze wel zitten! Als jullie moeite hebben met een beeld hierbij, dan help ik je hier graag mee:

Vriend

Tijdens haar opleiding moest ze een stage lopen bij de receptie van een mooi vier-sterren hotel in Amsterdam-Zuid. Wauw, wat vond ze dat leuk! Ze leerde daar ook nog een leuke jongeman kennen. Ze wilde hem wel beter leren kennen. Er kwamen afspraakjes en ze werden verliefd. Hij kwam hier ver vandaan, namelijk uit Tubbergen. “Waar ligt dat dan?” vroeg het meisje. “In Twentn” antwoordde de jongeman. Daar was ze nog nooit geweest! Wat spannend en interessant. In haar fantasie was het een heel groot bos met eekhoorntjes en konijntjes. Naarmate de relatie vorderde, wilde hij eigenlijk wel weer terug naar zijn dorpje waar hij was opgegroeid. Het meisje volgde hem. Ze wilde hier toch weg en als ze hem er gelukkig mee maakte, dan zou ze er helemaal voor gaan!

Verhuizing zelf

De verhuizing kwam steeds dichterbij en het huis raakte steeds voller en voller met verhuisdozen. Ze vond het helemaal niet eng, wat iedereen haar toch wel steeds vroeg. “Wat een grote stap, zeg!” en “Ik zou het niet kunnen hoor!” was toch wel iets wat ze regelmatig van iedereen hoorde. Het meisje had er totaal geen problemen mee. Ze past zich wel aan! Het kan prima! Ze zou daar maar wat gelukkig worden met haar vriend in een nieuw huis en een prachtige omgeving om zich heen. Haar familie en vrienden nog in Amsterdam, vertrok zij, samen met haar vriend, naar hun nieuwe huis in Tubbergen.

Verschil tussen stad en dorp

Voor iemand uit een grote stad is het een groot verschil en ze kwam dingen tegen waar ze nog niet eerder over na had gedacht. Oei! Mensen leven in een stad natuurlijk heel anders dan in een dorpje. Ze zijn andere dingen gewend en hebben andere behoeften. Zo wist het meisje bijvoorbeeld niet dat ze moest stoppen en een praatje maken als ze een bekende tegenkwam onderweg. Dit was nieuw voor haar. In de stad zwaaide je wel natuurlijk en ‘schreeuwde’ je gedag, maar je stopte vrijwel nooit om even te vragen hoe het gaat en wat ze allemaal gaan doen van het weekend. Hier kunnen ze dat zelfs zien als een gebaar dat je niet met ze wilt praten. Voor het meisje was en is dit nog steeds ontzettend wennen.
Zo een verhuizing naar een ander onbekend gebied is toch niet iets wat je zomaar even doet. Jammer!

Sommige dingen die hier normaal zijn zie ik ook echt als een gek iets. Ik snap het niet en zal het ook niet snappen. Dat komt omdat ik gewoon heel iets anders gewend ben. Hier vinden ze het wel normaal en juist gek dat ik dat gek vind.

Wat toch ook wel een enorm verschil is, is de ‘gezelligheid’. In de stad is altijd van alles te beleven en je hebt eigenlijk alles wel binnen handbereik. In een dorp is dat helaas niet het geval en moet je eerst de auto pakken. Ja, tenzij je minimaal 8 km heen en 8 km terug wil gaan fietsen. Ben ik zo iemand? Euh, nee. Ik haat fietsen.
Dat betekend niet dat het in een dorp niet gezellig kan zijn hoor. Met carnaval is dit namelijk echt the place to be! Maar het is anders gezellig.

 

Ben jij weleens verhuisd naar een plek die totaal anders is dan je gewend bent?

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en Pinterest?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

3 Reacties

 1. 9 augustus 2018 / 08:33

  Ik ben alleen verhuisd van dorp naar dorp haha maar zal ook nooit in de stad willen wonen eerlijk gezegd 🙂

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   9 augustus 2018 / 10:05

   Haha, dat kan natuurlijk ook nog!

 2. Petra
  9 augustus 2018 / 12:00

  Ik snap het helemaal. Daarom zou ik dat nooit kunnen, in een dorp wonen. Al die verplichte dingen en verontwaardiging als je geen praatje maakt met iedereen 🙈enz. Ik moet er niet aan denken. En ja….zij zijn dat natuurlijk ook zo gewend, dus ik veroordeel dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.