Mijn allergie tegen haarverf en hoe ik daarachter kwam

Oké, vandaag even een persoonlijk artikel. Iedereen heeft zo zijn allergieën. Ik dacht altijd dat ik nooit last had van een allergie. Totdat ik mijn haar een keer ging laten verven bij de kapper. Ah oh.. Daar kwam ik er namelijk achter dat ik een allergie tegen haarverf had..

Op het werk had ik het met een collega/vriendin erover dat we graag onze haren in een ander kleurtje zouden willen. Een beetje research op internet en dat donkerrode vond ik wel echt supermooi. Ik maakte een afspraak op zaterdag bij de kapper en gaf bij ze aan dat ik dat wilde laten doen.

Bij de kapper

Ik kwam bij de kapper en het was weer gezellig zoals altijd. Lekker een praatje maken en ondertussen werd mijn haar geknipt. Daarna gingen we over op het verven. De kapster vroeg mij of ik ooit weleens eerder mijn haar had geverfd of dat dit de eerste keer zou zijn. Dus ik gaf aan dat dit mijn eerste keer was en vervolgens liep ze weg om de haarverf te pakken. Ik dacht dat het allemaal prima was. Ze zou mijn haar gaan verven en ik zou met onwijs gaaf nieuw haar naar buiten lopen.

Dat gebeurde ook. Er was nog helemaal niets aan de hand en ik was echt onwijs blij met mijn nieuwe haar. Het zag er echt prachtig uit! Trots liep ik naar buiten.

Op het werk

Maandag ging ik weer aan het werk en ik kreeg van iedereen complimenten over mijn haar. Ik voelde me echt awesome en super zelfverzekerd met deze nieuwe coupe. Maar wat is dat toch? Ik heb de hele dag zo een onwijze jeuk op m’n hoofd.. Hmm, apart. De jeuk bleef maar aanhouden de hele dag en ik werd er helemaal gestoord van!

Opgezwollen hoofd

De volgende dag begon ik me zwaar beroerd te voelen. Misselijk, veel hoofdpijn en mijn voorhoofd begon op te zetten. Maar dan ook écht op te zetten! Die avond begon Sebas opeens te lachen, omdat ik er blijkbaar uitzag als een aliën. Mijn voorhoofd was 2x zo groot als de rest! Volgende dag maar een afspraak gemaakt bij de dokter.

De dokter kwam tot de conclusie dat ik allergisch was voor haarverf en heeft mij hier toen prednison voor gegeven. Mijn hoofd werd alleen maar erger. Het was echt afschuwelijk. De dag erna begon al het vocht dat in mijn voorhoofd zat, te zakken naar mijn ogen. Toen begon de ellende. ’s Morgens kon ik mijn ogen niet meer open krijgen en moest dat echt gebeuren door middel van een nat washandje. Door dat vocht plakte mijn oogleden namelijk op elkaar.

Stikgevaar

Op een gegeven moment was het zo erg dat ik bijna niks meer kon zien en we besloten die avond naar de huisartsenpost te gaan. Hierbij werd ons vertelt dat Sebas mij ’s nachts even goed in de gaten moest gaan houden, omdat de zwellingen zouden gaan zakken richting mijn keel en ik zou kunnen stikken. Hij moest ieder uur de wekker gaan zetten en mij vragen stellen waarbij ik echt na moest denken. Toen ik dat hoorde dachten we allebei wel even zoiets van “Euhm, oké? Wtf. Dit is best heftig”

3 weken later..

Het hele gebeuren heeft uiteindelijk 3 weken(!) geduurd, voordat ik er weer normaal uitzag en geen prednison meer hoefde te slikken. Wat een bizar iets. Toen alles voorbij was, kwam ik er dus ook achter dat de kapper ALTIJD haarverf op je arm moet testen als het je eerste keer is. Moet je je voorstellen dat je dit hebt op je bruiloft? Dat je nog even naar de kapper gaat om de laatste puntjes op de i te zetten? Dat kan toch niet?

Ik ben er echt heel lang boos over geweest, maar inmiddels is het alweer 1,5 jaar geleden dat het gebeurd is. Ik heb het ook al losgelaten hoor, maar ik wilde dit verhaal nog wel even delen op mijn blog om zo misschien andere te waarschuwen die nog nooit hun haar hebben geverfd.

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

17 Reacties

 1. 5 juni 2018 / 17:43

  Wat heftig allemaal! Wel goed dat je dit verhaal deelt, want ik wist zelf niet eens dat je hier allergisch voor kon zijn.
  Eva onlangs geplaatst…Blouse met bloemetjesprintMy Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   5 juni 2018 / 18:35

   Nee, dat wist ik ook niet. Dat is ook juist de reden dat ik dit deel! Dank je 🙂

 2. 7 juni 2018 / 08:35

  Jeetje, wat vervelend zeg! Ik wist helemaal niet dat dit kon. Ik herinner me wel dat er op pakjes haarverf altijd staat dat je het eerst op je arm moet testen en dan 24 uur wachten. Maar doe ik eigenlijk nooit….

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   7 juni 2018 / 14:20

   Wel doen dus! Haha. Kapper zou dit ook moeten weten..

 3. 7 juni 2018 / 10:10

  jeetje wat een heftige reactie ! ik kan me voorstellen dat je heel boos was! Gelukkig dat het goed is afgelopen.

 4. 7 juni 2018 / 11:19

  Omy wat heftig. Gelukkig dat alles weer normaal is.
  Mijn nichtje heeft het gehad toen ze haar wenkbrauwen ging verven.
  Haar ogen zaten gewoon ruim een week dicht.
  Fijne week 🙂

 5. 7 juni 2018 / 15:05

  Ik had er wel al van gehoord dat je voor bepaalde producten in haarverf allergisch kan zijn, maar ik wist niet dat de reactie zo erg kon uitdraaien! Heftig zeg!

 6. 8 juni 2018 / 07:26

  WOW! Dit heb ik nog nooit gezien én wat heftig!! Wist wel dat het bestond maar jeetje.. Dat is schrikken!

 7. 8 juni 2018 / 09:48

  Wat een heftige reactie van je lichaam! Mijn kapper zei ook dat als het te erg prikt op je hoofd dat je het er dan ook meteen uit moet halen. Gelukkig weet je er nu van

 8. 8 juni 2018 / 14:35

  Wat een bizar heftige reactie!! Mijn schoonzus is ook allergisch voor haarverf geworden, maar die reactie was niet zo heftig als dit. Wat je zegt, je zou maar zijn gaan verven voor je bruiloft of een sollicitatiegesprek, dan wordt je echt gek en verdrietig.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Een wereldkaart op hout van wereldkaarten.nlMy Profile

 9. 9 juni 2018 / 22:02

  Ja toen ik hier in London kwam wonen, werd me dat bij iedere nieuwe kapper gevraagd. In Nederland heb ik dat echt nog nooit mee gemaakt, terwijl ik daar al heel lang mijn haar verfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.