Get to know: DMontheroad

Meet the Blogger is mijn nieuwe categorie waar je ook andere bloggers kan leren kennen. Vandaag praten we met Marcelina van DMontheroad.

Ben je nieuwsgierig naar mijn vorige artikel uit deze reeks? Klik dan hier.

Wie ben jij en wat is je blognaam?

Ik ben Marcelina, 23 jaar en ik blog onder de naar DMontheroad (.nl) Deze website heb ik opgestart met mijn vriend, maar ik beheer de site en regel eigenlijk alles haha.

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Altijd al ben ik gek op schrijven geweest. Vanaf mijn twaalfde heb ik websites bijgehouden, schreef in verhalenschriftjes enz. Ik ben op mijn zestiende ongeveer gestopt met websites bijhouden. Deze websites heb ik (gelukkig) allemaal verwijderd, haha. Een paar jaar later was het weer gaan kriebelen, heb ik verschillende WordPress sites gehad, maar kon ik ze niet goed onderhouden. Zelfs een jaar terug nog. In september 2017 begon bij mij het idee om een website te maken samen met Dirk, mijn vriend. Ik deelde steeds foto’s van onze roadtrip (zomer 2017) en kreeg positieve reacties. Het maken van die website kwam er niet van. Rond kerst heb ik het opgepakt en doorgezet. Via WordPress was een site zo gemaakt en vanaf januari 2018 zijn we officieel online. Nu houd ik het wel vol hoor, want ik pak het nu heel anders aan dan eerst. Ik heb advies opgezocht online en op Pinterest en zo ben ik gaan bloggen.

Wat was je allereerste artikel?

Een welkomstartikel haha. Om iedereen te verwelkomen op onze site. Daarna zijn we meteen begonnen met reisblogs.

Welk artikel moeten wij echt lezen?

Ik ben best wel trots op mijn samenwerkingsartikel met andere bloggers over hotspots in Amsterdam. Verder raad ik je aan om vooral eens rond te kijken op mijn vernieuwde website. Ik heb 3 hoofdonderwerpen: reizen, gastblogs en creatief, momenteel.

Wie is jouw grootste voorbeeld in de blogwereld?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik lees namelijk vooral blogs via Facebook. Reisbloggers vind ik heel inspirerend, maar mensen die creatieve dingen online zetten (zoals bijv. over hun bullet journal) vind ik ook heel interessant om te volgen. Er is voor mij dus niet echt één voorbeeld. Ik leer van heel veel verschillende bloggers, als startende blogger.

Waar schrijf jij het meeste over?

Reizen! Sinds kort ook wat meer creatief/lifestyle, maar hoofdonderwerp is reizen.

Wie ben je buiten je blog?

Ik ben iemand die gek is op knutselen en tekenen, maar ook iemand die verslaafd is aan shoppen. Iemand die geniet van de natuur en iemand die heel erg graag op vakantie gaat of in ieder geval dagjes weg gaat. Last but not least: iemand die gek is op lekker eten (wie niet?!).

Studeer of werk je? Wat doe je precies?

Ik heb pabo gestudeerd en ik werk als invaljuf momenteel. Ik heb (nog) geen vaste baan, wil ik wel graag. Op mijn (onvrijwillige) vrije dagen ben ik graag creatief bezig, werk ik aan mijn blog of help ik bij mijn vriend op het werk.

Waar in NL woon je? – Hoeft uiteraard geen specifiek adres te zijn en als je de plaatsnaam niet wilt noemen, mag het ook een provincie zijn –

Ik kan wel geheimzinnig doen over mijn woonplaats, maar op mijn Instagram kun je al wel lezen waar ik woon, haha. Ik woon op Urk, een dorpje in Flevoland. Vlakbij Lelystad. Het is hier heel gezellig, ik blijf hier voorlopig ook wonen en we hebben een hele goede verbinding naar de grotere steden toe vanaf hier. Al heeft Urk ook al heel veel te bieden qua winkels, restaurants, bezienswaardigheden enz.

Heb je een doel voor over een paar jaar?

Dan hoop ik een vast contract te hebben met werk. Met bloggen ben ik er nog niet uit wat mijn doel gaat worden. Ik wil graag groeien met mijn blog, maar als het een hobby blijft, vind ik het ook leuk. Omdat ik pas een paar maanden bezig ben, heb ik nog niet een duidelijk plan. Wat me wel leuk lijkt, is dat ik blijf groeien in de komende maanden/jaren. Ik krijg er nu steeds volgers bij en af en toe komen er reacties. Ik hoop daarin wel te blijven groeien.

Maak jij je foto’s met een speciaal aangeschafte camera?

Nee. Ik heb wel een Sony Actioncam voor als ik video’s wil maken, maar mijn foto’s maak ik met mijn One Plus 5. Een telefoon waar ik heel erg blij mee ben trouwens.

Heb je nog tips voor andere bloggers?

Jazeker!
Tip 1. Verdiep je goed in het bloggen voordat je gaat beginnen. Spring niet zomaar in het diepe. Op Pinterest staan ontzettend veel tips over hoe je als startende blogger eigenlijk van start kunt gaan. Ook voor als je al een tijdje bezig bent trouwens.
Tip 2. Onthoud dat Instagram je visitekaartje is. Op Facebook staan vaak follow4follow acties. Doe hier regelmatig aan mee, verbreed je netwerk en blijf zelf ook regelmatig uploaden. Mensen volgen eerder je instagram, dan je blog. Het is wel goed om ervoor te zorgen dat je instagram en blog bij elkaar passen.
Tip 3. Investeer in je blog. Ik heb nu net een nieuw thema en dat heeft me gewoon wat geld gekost, maar wat was ik blij dat ik dat gedaan heb. Ik kan nu heel veel kanten op met mijn blog en ik merk dat het de investering waard was. Let wel op: ga geen €100 neerleggen als je je site weinig gebruikt. Je vindt online ook wel goedkopere thema’s die waarschijnlijk hetzelfde bieden.
Ik kan nog heel veel meer tips opnoemen. Ook tips die ik zelf ook nog moet inzetten, maar ik laat het hierbij. Bedankt Sylvahna dat ik mee mocht werken. Ik vond het leuk om in te vullen en ik ben benieuwd hoe het eruit komt te zien!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de blog van Marcelina? Klik dan hier verder naar haar blog DMontheroad!

Wil jij nou ook meedoen aan Meet the Blogger? Stuur dan even een mailtje naar info@sylvahna.nl en wie weet sta jij binnenkort ook hier wat leuks over jou en jouw blog te vertellen!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

20 Reacties

 1. Mark
  11 mei 2018 / 16:02

  Toffe website, succes met je blog! 🙂

 2. 11 mei 2018 / 16:35

  Dankzij een Telegrampod kende ik Marcelina al. Ik vind het altijd gezellig met haar. En heb Marcelina nu op een andere manier leren kennen! Bedankt!
  Xarifa onlangs geplaatst…Mijn Instagram verslavingMy Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 mei 2018 / 17:16

   Leuk dat je haar al kent en haar nu toch nog op een andere manier leert kennen 🙂

 3. 11 mei 2018 / 17:08

  Leuk om zo eens andere bloggers te leren kennen 🙂

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 mei 2018 / 19:55

   Leuk! Dank je wel, Daphne!

 4. 11 mei 2018 / 18:13

  Wat ontzettend leuk om op deze manier nieuwe blog te ontdekken!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 mei 2018 / 19:57

   Dank je, Laura!

 5. 11 mei 2018 / 19:19

  Wat leuk om een andere reisblogger op deze manier te leren kennen. Ik ga zeker even een kijkje nemen op haar blog!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   11 mei 2018 / 19:57

   Super leuk, Linda!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   14 mei 2018 / 13:11

   Dank je wel, Chaya! Ik blijf hem zeker voortzetten 🙂

 6. 13 mei 2018 / 13:33

  Leuke rubriek! Altijd leuk om nieuwe bloggers te leren kennen vind ik. Goeie tips ook! Zelf nog niet zo lang bezig 😊

 7. 13 mei 2018 / 19:17

  Leuk om te lezen wie er achter een blog schuilt. Via een instagram account kom je er vaak al wel soort van achter en dit geeft een extra leuk beeld, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.