INSTAGRAM: HET VOLG & ONTVOLG SPELLETJE

Ik wil dit toch echt even bespreekbaar maken. Het gebeurd overal, maar niemand die het echt uitspreekt. Ik denk dat vele van jullie aan mijn kant staan en degene die zich aangesproken voelen, zullen dit snel weg klikken of helemaal negeren. Op Instagram vind ik niks irritanter dan die mensen die jou gaan volgen in de hoop dat je ze terug volgt. Zodra je ze terug volgt of wanneer je na een paar dagen nog niet terug heb gevolgd, gaan ze je weer ontvolgen. En. Zo. Doen. Ze. Dat. Iedere. Keer. Weer. Opnieuw. HOU OP!

Followers

Al een tijdje gebruik ik nu de app “Followers”. Die houdt voor je bij wie je is gaan volgen, wie je is gaan ontvolgen, wie jou niet terug volgt en wie jij niet terug volgt. Echt super handig.

De app heb ik op 3 juni gedownload en sindsdien houdt hij alles voor mij bij. Nu ga ik jullie vertellen welk aantal mij sinds 3 juni – dus sinds 4,5 maand – is gaan ontvolgen.. 709!! Dat ligt gewoon heel dicht in de buurt van mijn totaal aantal volgers.
Is mijn aantal volgers gestegen? Niet bepaald! Dus je kan wel raden hoe vaak mensen mij volgen en weer ontvolgen.

Zodra ik er een patroon in zie, blokkeer ik die mensen. Zo zijn er een aantal geweest die mij al 3 keer zijn gaan volgen en ontvolgen. Een van hun heb ik een DM gestuurd of ze ermee kan stoppen. Toen kreeg ik als reactie “Prima, ik blokkeer je wel”. Dat was ook nog eens een marketingbedrijf, dat ik echt denk.. Waar ben je mee bezig?!

Volgen

Waarom volg ik mensen? Omdat ik ze wil volgen. Ik vind hun foto’s mooi, hun verhalen die ze ermee vertellen of ik ben gewoon erg geïnteresseerd in die persoon vanwege wie ze zijn, wat ze doen of wat voor bedrijf ze hebben.

De volgers die mij gaan volgen, zijn vaak binnen een paar dagen weer weg. Voorheen werd ik altijd heel blij van nieuwe volgers, maar nu wacht ik eerst maar eens even af of ze er aan het einde van de week nog steeds volgers zijn.

Het is zó jammer!

Ik vind het zo jammer dat het zo moet. Instagram vind ik een superleuk platform en dit verpest het eigenlijk gewoon. Het zijn echt flinke irritaties die erbij komen kijken. Dus ben jij zo iemand die ook mensen volgt om ze daarna weer te ontvolgen? HOU HIERMEE OP! Je verpest het plezier voor de rest en iedereen snapt wel hoe jij aan zoveel volgers komt. Stop met je te focussen op dat cijfertje en richt je op het plezier van Instagram. Dat maakt het allemaal veel leuker. Voor jou en voor de rest.

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

10 Reacties

 1. 22 oktober 2018 / 16:57

  Nou ben ik schijnheilig als ik zeg dat ik nooit mee heb gedaan aan acties om elkaar te volgen, maar ik snap wat je bedoeld! mensen die je gaan volgen, en zodra jij ze volgt, zijn ze weer weg. Ik herken je frustratie!
  Elyse onlangs geplaatst…Hello world!My Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   22 oktober 2018 / 17:55

   Ja, maar als je aan zo een actie meedoet, weet je dat het de bedoeling is dat je iedereen gaat volgen en dat ze jou dan ook gaan volgen. Want ook daar zitten die gluiperds tussen!

 2. 22 oktober 2018 / 16:59

  Dit is zo herkenbaar en ook van mij een enorme irritatie! Ik had besloten om mijn persoonlijke profiel om te zetten naar een bedrijfsprofiel vanwege mijn blog. Maar door al die ‘Neppe volgers’ die mij na 4 dagen weer ontvolgde (wat ik ook via een ontvolg app heb kunnen achterhalen) ben ik weer terug gegaan naar mijn persoonlijke prive account. Zo jammer! Ik deel jouw mening volledig. Kan iedereen zich focussen op wat hij/zij oprecht intereseert i.p.v. op cijfertjes. Zo dat was mijn klaagminuutje, terug naar wat positiefs: ik vind je blog super leuk! 🤗

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   22 oktober 2018 / 17:56

   Oh ja, zo irritant! En ook gewoon echt heel erg jammer. Ahh dank je wel voor je compliment! 🙂 Daar word ik blij van!

 3. 22 oktober 2018 / 17:24

  Vreselijk irritant idd! Ik had echt al 10.000 volgers kunnen hebben, ware het niet dat ik al maanden alleen maar ontvolgers aantrek… 🙁

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   22 oktober 2018 / 17:57

   Ja, ik ken het gevoel..

 4. 22 oktober 2018 / 18:39

  Ik heb hetzelfde en ik vind het ook enorm vervelend. Ik volg zoveel mensen die mij niet terugvolgen, gewoon omdat ze interessante foto’s en stories brengen, laat het dan gewoon. Of je volgt me inderdaad en dan zal ik met de tijd wel zien of ik jou wil volgen, of je volgt me niet. Maar dat volg-ontvolg-spel is vermoeiend!
  Marliese onlangs geplaatst…The Bucket List: 40 voor 40!My Profile

 5. 22 oktober 2018 / 20:06

  Heel herkenbaar. Soms ook echt accounts waarvan ik me afvraag waaaaarom ze denken dat ik ze terug zou volgen. Ik stel mijn volgersaantal altijd naar beneden bij want ze zijn niet allemaal even serieus helaas.
  Susanne onlangs geplaatst…Vliegen met een baby | Deel 1: Mijn ervaringenMy Profile

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   23 oktober 2018 / 05:47

   Ja, precies. Zoals bij mij steeds: één of ander fitnessmodel uit Australië? Haha..

 6. 23 oktober 2018 / 14:25

  Bij mijn zakelijke Insta allemaal Russen en net als bij jou fitness modellen en mijn crea insta niet zoveel. Met “treintjes” volgt niemand me (misschien ook maar beter zo). Eerlijk gezegd vind ik het ook veel leuker als mensen oprecht mijn foto’s willen zien. Dan maar niet zoveel “likes”.
  Dit is trouwens niet alleen bij Instagram hoor. Bij Twitter net zo. Tja, wat doe je er aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.