Ik & mijn nieuwe baan – Hoe gaat dat nu?

Dit is een vervolg op mijn artikel over dat ik iets anders wilde in mijn leven en ervoor koos om een geheel ander carrière-pad in te slaan. Vandaag wil ik jullie het verhaal vertellen vanaf dag 1 van mijn nieuwe baan tot nu. Lees je mee?

Dag 1 – Mijn nieuwe baan

Mijn eerste werkdag was al meteen heel leuk en ik voelde me direct thuis. Ik kwam binnen op kantoor en mijn bureau was versierd en ik voelde me echt heel erg welkom.

Uiteraard wist ik niks van deze branche, dus vanaf dag 1 ben ik hier gaan leren. Op deze dag – en de rest van de week – kreeg ik ontzettend veel informatie en in het weekend was ik helemaal gesloopt. Natuurlijk logisch als je met een compleet nieuwe baan begint. In de horeca werkte zo een eerste dag toch echt wel heel anders. Echt een warm welkom was er nooit echt. Je kwam binnen, er werden wat dingen uitgelegd en je kon aan de bak. Zoveel verschil met hoe dat hier is gegaan.

Na de eerste paar weken

Toen ik er eenmaal een paar weken zat, ging alles eigenlijk vanzelf. Ik pakte de werkzaamheden heel snel op. Het was niet moeilijk en ontzettend leuk. Eigenlijk begon ik zelf dingen snel af te handelen. Ik wilde dat ook graag doen voor mijn collega van wie ik deze functie overnam. Zij had op dat moment eigenlijk een dubbele functie en dat was heel veel. Natuurlijk snap ik dat en ik vond het ook gewoon fijn als zij dit z.s.m. los kon laten en zich gewoon volledig kon focussen op haar nieuwe functie.

4 maanden later

Inmiddels zijn we alweer 4 maanden verder en ik heb nog nooit ergens zo op mijn plek gezeten als hier. Mijn collega’s zijn superleuk, het werk is onwijs leuk en er zit ook echt veel uitdaging in. Dat is iets wat ik echt nodig heb in mijn baan. Uitdaging en afwisseling en dat is hier zeker van toepassing. Iedere dag heb je weer een nieuwe uitdaging en je dag loopt altijd anders dan gepland. Wat hou ik daarvan! Heerlijk!

Het komt er dus op neer dat ik na 29 jaar – ja, collega’s.. Ik ben nog steeds 29 – EINDELIJK mijn baan heb gevonden. Dit is iets wat echt bij me past en ik zei vandaag nog tegen Sebastiaan dat ik mij eigenlijk nog nergens zo op mijn plek heb gevoeld als hier. Ik heb eindelijk mijn toekomst gevonden! Zit jij lekker op je plek waar je nu zit? Laat het me weten. Ik ben benieuwd! Je mag me ook altijd een berichtje sturen als je vragen hebt over mijn overstap van de horeca naar de uitzendbranche 🙂

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.