HOME: LICHT JE HUIS OP

Ja, je kan het bijna niet geloven met het weer dat we nu hebben.. Maar het wordt alweer eerder donker. We gaan langzaam weer richting de donkere dagen en dan is het wel zo fijn als je genoeg licht hebt!

In de donkere dagen wil je al het licht wat er overdag wél schijnt, natuurlijk in huis hebben. Hoe zonde zou het zijn als je dit natuurlijke licht mist? Het is denk ik heel begrijpelijk dat je niet wil dat die gordijnen altijd open zijn met een lege vensterbank. Zo krijg je misschien wel veel licht binnen, maar kan ook iedere voorbijganger alles zien wat er binnen gebeurt. Tsja, dat wil je dan ook weer niet. Maar wat is dan wel een handige oplossing? Hmm, wat nou als dat licht van bovenaf komt? Dan wordt het lastig voor mensen om er doorheen te kijken, tenzij ze in een helikopter boven je huis gaan hangen, maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk..

Lichtkoepels

Ja ja, precies! Dat is het antwoord op deze vraag! Lichtkoepels! Laat je vensterbanken lekker volstaan met je plantjes en je prutteltjes. Gooi je gordijnen lekker open op momenten dat jij ze graag open wilt gooien. Bij mij zou dat namelijk echt ideaal zijn. In de zomer moeten wij eigenlijk altijd de gordijnen dicht houden, omdat het anders met de zon veel te warm wordt binnen. De 30 graden heeft weleens op onze thermostaat gestaan. Dat wil je niet. Maar in de winter, is het juist wél belangrijk dat je de gordijnen open hebt, zodat het licht binnen kan komen. Ons huis houdt de warmte namelijk heel makkelijk binnen.

Een lichtkoepel zou er bij ons voor zorgen dat er in de winter nóg meer warmte binnenkomt én binnenblijft. Dan hoeven wij weer een stuk minder te stoken. Dat scheelt! In de zomer zouden we dan de lichtkoepel moeten bedekken, maar ik ben ervan overtuigd dat ook daar een oplossing voor is. Doe ons maar zo’n lichtkoepel!

Uiteraard zijn er verschillende soorten en kan je er zelfs ook voor kiezen om hem zelf samen te stellen. Ideaal toch? Zo heb je dus precies wat jij wilt.

Heb jij zelf ook lichtkoepels thuis of zou je overwegen om er één te nemen? Alles voor meer licht in de winter!

*Dit is een gesponsord artikel.
Dat verandert echter niets aan mijn eerlijke mening.
Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

2 Reacties

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   18 oktober 2018 / 13:52

   Ik ook! Lijkt me echt heel fijn om dat te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.