Hoe ik ben gestopt met roken

Inmiddels ben ik al 5 jaar gestopt met roken. Ik zie wel dat veel anderen moeite hebben om te stoppen en ze proberen kauwgom en nicotine-pleisters, maar het wil allemaal niet helpen. Vandaag vertel ik jullie hoe ik ben gestopt met roken en wat – volgens mij – de beste mogelijkheden zijn om erin te slagen. 

Hoe ben ik gestopt met roken?

Zo’n 5 jaar geleden besloot ik dat ik het niet meer wilde. Niet meer die ongezonde gewoonte, niet meer die stinkende walm om me heen en niet meer zoveel geld eraan uitgeven. Ik stopte “cold turkey” zoals ze dat noemen. Niet per de 1e van volgende maand, niet per maandag. Nee, per direct. Ik heb mijn pakje niet eens opgerookt. De sigaretten die er nog in zaten, heb ik weggegeven. Volgens mij aan Sebas. Per dat moment was ik gestopt met roken.

Hoe ging dat?

Het ging eigenlijk vrij goed. Ik kwam totaal niet in de verleiding als iemand anders rookte en was zelfs trots en blij als ik langs zo’n stinkend rookhok liep op het werk. Daar hoef ik niet meer in te staan. Heerlijk!

Heb je dan nergens meer last van?

Nou, dat is ook zeker niet waar. Als ik met iemand samen loop die een sigaret opsteekt en dan die eerste geur die er vanaf komt. Heerlijk! Van die geur kan ik nog echt wel genieten, maar ik denk op dat moment niet dingen als “Ahh, ik wil ook”. Nee, het enige dat ik eigenlijk denk is “Ahh, wat ruikt dat toch lekker”.

In het begin had ik er op feestjes ook veel last van. Hoe lekker is het om een wijntje te drinken en een sigaretje te roken? Maar ik kan je vertellen dat dat wijntje net zo lekker smaakt zonder die sigaret. Het smaakt nog beter zelfs, want een sigaret neemt veel smaak bij je weg.

Wat proberen degenen die niet slagen in het stoppen met roken?

Oké. Let goed op, want dit is heel belangrijk. Dit gaat over hoe ik het ervaar en om mij heen zie. MIJN beleving. Dit zijn dus geen harde feiten.

Naar mijn idee zijn dat mensen die het proberen met die kauwgom of een nicotinepleister. Ik geloof daar niet in en heb daar ook nooit in geloofd. Wat je ook veel ziet is dat ze dan stoppen met roken, maar alleen in het weekend nog een sigaret opsteken. Ik kan je nu al vertellen dat dat idee nooit werkt. Je moet van je verslaving af en hoe zou het dan helpen als je je verslavingsmeter wel weer aanvult in het weekend? Dan stopt die verslaving nooit.

Wat kan je dan doen om het wél te laten slagen?

Cold-turkey

Hoe ik het heb gedaan, werkt naar mijn idee het beste. MAAR! Je moet er wel volledig achter staan. Anders heb je een grote kans dat het alsnog niet lukt. Besluit gewoon om er per direct mee te stoppen!

E-sigaret en zonder nicotine (0 mg)

Dit is toch ook wel superhandig! Je kan bij zo’n e-sigaret kiezen met hoeveel nicotine je hem neemt. Neem hem zonder nicotine en je hebt wel de handeling die je bij een sigaret ook hebt. Dat zit in je hoofd. Dan zou je, naar mijn idee, op een gegeven moment doorhebben dat je die sigaret niet nodig hebt en kan je volledig stoppen. Wat je ook zou kunnen doen is afbouwen, maar bij mij persoonlijk zou dat dus totaal niet werken. Kan het bij jou wel werken? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheden!

Heb jij weleens geprobeerd om te stoppen met roken? Of misschien ben jij wel gestopt met roken en op een hele andere manier? Ik ben benieuwd!

* Dit is een gesponsord artikel. Dat verandert echter niets aan mijn eerlijke mening.

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.