Het moment dat ik besloot dat ik iets anders wilde

Jarenlang werkte ik al in de horeca. Ik wist niet beter dan dat dat de baan was voor mij en was er ook heel gelukkig in. Tot een aantal jaren geleden. Ik was er echt een beetje klaar mee en ik wilde iets anders. Vandaag vertel ik jullie hoe en wat ik eraan heb gedaan, toen ik besloot dat ik iets anders wilde. Lees je mee?

Mijn baan in de horeca

Ik werkte op dat moment als shiftleader bij de receptie van een groot hotel. Eigenlijk vanaf december/januari besloot ik al dat ik iets anders wilde en mijn contract liep in maart af. In december ben ik dus al begonnen met oriënteren met wat ik nou wilde met mijn leven. Sowieso de horeca uit, want daar was ik echt klaar mee. Wat betreft mijn contract besloot ik om het aan te kijken of ik iets nieuws had tegen die tijd en zo niet, dan zou ik maar gewoon een nieuw contract moeten tekenen. Maar als dat zou gebeuren, had ik wel enorm gebaald, want ze hadden een opzegtermijn van 2 maanden. Dat is echt lang! Ik hoopte dus enorm dat ik voor mijn gesprek over het contract al een nieuwe baan had, maar eerst maar eens kijken wat ik wilde gaan doen.

Wat vind ik leuk aan mijn huidige baan?

Dat is het eerste waar ik mee bezig ging. Niet alles van mijn baan vond ik vreselijk. Wat vond ik er altijd zo leuk aan? Wat vind ik het leuke aan de functie die ik nu heb? Wat zijn de dingen die ik in mijn volgende baan graag terug wil zien?

Na deze vragen kwam ik voor mezelf bij het volgende lijstje:

 • Met personeel werken
 • Personeelsplanning maken
 • Medewerkers helpen en begeleiden

Wat ik daarnaast ook heel interessant vond was personeelszaken en de opleiding HRM heeft ook altijd mijn interesse gehad!

Aan de slag!

Hier ging ik dus mee aan de slag. De opleiding HRM ging ik beter bekijken. Hoe zag dat eruit? Wat kan je daar nou precies mee? Toen kwam ik ergens de functie van Intercedent tegen en dat leek mij ook wel heel gaaf. Vroeger leek me dat al wel een gave functie & the joke is on me now dat ik daar toen niks mee heb gedaan. LIFEFAIL

Goed, het is nooit te laat. Het was wel een hele grote sprong in het diepe als ik de horeca zou verlaten voor een totaal andere carrière, dus ik wilde het wel echt zeker weten. Ik heb dus alle info de ik kon vinden gelezen en alle filmpjes gekeken. Voor mij was het wel duidelijk dat dit echt iets is dat ik graag zou willen doen. Volgende stap: solliciteren!

Solliciteren

Nog voordat ik ging solliciteren, heb ik mijn LinkedIn profiel een update gegeven waarin ik ook duidelijk maakte wat ik zocht en ben ik actief gaan solliciteren. Ik merkte vooral dat bedrijven het te eng vonden om iemand aan te nemen die nog nooit in de uitzendbranche had gewerkt en ook geen opleiding of iets dergelijks daarvoor gedaan had, dus hoe moest ik zo zeker weten dat dit de baan voor mij was?

Maar goed, gewoon door blijven gaan met solliciteren en op een gegeven moment werd ik zelfs benaderd door uitzendbureaus. Wow, dat is snel gegaan! Haha 🙂

Einde baan in de horeca

Mijn gesprek over mijn contract kwam eraan. Shit. Ik had nog niets concreets. Er liepen wel sollicitatiegesprekken, maar dat was nog niks specifieks. Als ze me dus een nieuw contract aan zouden bieden, moest ik daarmee akkoord gaan.

In het gesprek bleek dat ze me dus al zo afwezig hadden gevonden de laatste tijd en dat ze me geen nieuw contract aanboden. Oké, ergens baalde ik wel, maar het was ook wel echt een hele flinke opluchting! Ik kon er eerder uit dan ik had verwacht en zo had ik ook veel meer tijd om me te focussen op sollicitaties!

Gesprekken, gesprekken en gesprekken

Ik kon ergens terecht voor een tweede gesprek. Dat is toch wel iets waarbij je denkt dat het dan wel goed zit. Nou, dat heb je dan dus fout, want ik werd afgewezen na mijn tweede gesprek. Ik zou niet in het team passen en ze hadden toch voor iemand anders gekozen. Later bleek dat ze dus helemaal niemand anders hadden gekozen, maar goed. Conclusie: Dat was niks geworden.

Benaderd door mijn huidige werkgever

Op een gegeven moment kreeg ik een bericht van mijn huidige leidinggevende dat ze daar een openstaande functie hadden en of ik daar geen interesse in had. Ik bekeek de vacature en het was voor de functie van Inhouse Consultant. Dat leek mij wel echt superleuk! Ik besloot te solliciteren en had binnen een uur al een telefoontje voor de uitnodiging van een eerste gesprek. Super!

Dat gesprek ging eigenlijk zo vanzelf en we hadden echt wel direct een klik. Dat gesprek was overigens niet met mijn leidinggevende, maar met twee van mijn collega’s.

Een week later kreeg ik een telefoontje dat ik was uitgenodigd voor een tweede gesprek. Superblij natuurlijk! Ik kan je wel zeggen dat dat echt wel een pittig gesprek was. Dat gesprek was met mijn huidige leidinggevende en met de operationeel manager. Een pittige tante kan ik je vertellen. Ze stelde me vragen die ik nog niet eerder had gehoord, maar dat maakte het gesprek wel anders dan anders. Aan de ene kant werd ik er heel zenuwachtig van en aan de andere kant vond ik het wel weer leuk en een echte uitdaging!

Uiteindelijk kreeg ik een telefoontje dat ik was aangenomen! YES!

Omdat dit nu al een onwijs lang artikel aan het worden is, sluit ik hem hier af. Je kon hier lezen hoe ik heb besloten dat ik van carrière wilde veranderen en hoe ik dat heb gedaan. Ik snap het natuurlijk als je ook graag wilt weten hoe het nu gaat in mijn nieuwe baan. Dat zal ik jullie gaan vertellen in een ander artikel, anders word het helemaal een boekwerk!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en Pinterest?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

4 Reacties

 1. 14 augustus 2018 / 15:22

  Wauw gefeliciteerd! Ik ben momenteel ook hard op zoek naar een nieuwe baan omdat het niet zo goed gaat met het bedrijf waar ik nu werk. Ik heb volgende week donderdag een sollicitatiegesprek 🙂

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   17 augustus 2018 / 06:03

   Oh, spannend! Ga je echt iets heel anders doen of blijf je wel gewoon in hetzelfde vakgebied? Heel veel succes!

 2. 5 september 2018 / 07:31

  Het is altijd zo een weg om te veranderen van werk… Heb het ook meegemaakt, is echt knopen doorhakken. Dapper van je om deze keuze te maken!
  Coco onlangs geplaatst…Waarom interactie belangrijk is.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.