Het is zover! Mijn borstverkleining!

Goedemorgen allemaal! Vandaag is het zover. Ik krijg eindelijk mijn borstverkleining na al die jaren! Op het moment dat dit artikel online komt, moet ik nog best lang wachten. Pas om 11:30 uur moet ik mij melden bij de receptie. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn voorbereiding en wat er allemaal gebeurd op de dag(en) voor de operatie.

Voorbereiding

Voordat je een operatie krijgt, gaat daar natuurlijk enige voorbereiding aan af. Hieronder vertel ik jullie wat bij mij van toepassing was. Dat zal vast niet overal hetzelfde zijn, maar dan heb je een beetje een idee.

Nuchter zijn

Omdat ik mij pas om 11:30 uur hoefde te melden bij het ziekenhuis, mag ik vóór 7:00 uur nog normaal ontbijten. Tot 2 uur voordat ik mij moet melden, mag ik nog helder drinken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • water
  • thee
  • koffie
  • limonade
  • heldere appelsap

Dranken als drinkyoghurt en dranken met koolzuur zijn niet toegestaan.
Dan is het maar goed dat ik normaal gesproken ook gewoon water en koffie drink ’s morgens 🙂

Als ik me voor 11:00 uur had moeten melden, zag het er iets anders uit. Dan had ik namelijk vanaf 00:00 uur die avond ervoor niks meer mogen eten.

Sieraden en make-up

Je mag geen sieraden of contactlenzen dragen. Gelukkig draag ik geen contactlenzen of een bril, dus dat komt wel goed. Sieraden moet ik wel even aan denken. Er zijn maar weinig sieraden die ik dag en nacht draag, maar mijn ringen wel. Daar moet ik dus goed aan denken om die af te doen. Acryl en gel kunstnagels zijn wel toegestaan. Deze heb ik op het moment alleen niet.

Roken

Totaal niet op mij van toepassing, want ik ben geen roker. Ik wilde dit er toch wel even in vermelden voor het geval mensen dit lezen die dit ook willen doen en wél rokers zijn. Het is namelijk verstandig om voor en na de operatie niet te roken. Dan heb je minder kans op ontstekingen, je verkleint de kans op complicaties en de wondgenezing is beter.

Meenemen

Wat ik in mijn tas moet stoppen om mee te nemen:

  • Ponsplaatje, identiteitsbewijs en zorgpas
  • Nachtkleding, dagelijkse kleding, badslippers of pantoffel, badjas en ondergoed
  • Ter ontspanning: boeken

Dat is wat het ziekenhuis aangeeft dat ik mee moet nemen. Wat ik nog aan dat lijstje toevoeg:

  • Oplader voor mijn telefoon
  • Sportbeha die ik heb gekocht, maar nog niet heb kunnen passen..

Volgens mij moet ik dan wel compleet zijn. Dagelijkse kleding weet ik niet wat ik doe. Ik denk dat ik gewoon lekker in mijn badjas naar huis ga, zodat ik mijn spieren daar niet teveel hoef te gebruiken.

Zenuwen

Tijdens het doornemen van de voorbereidingen, zag ik ook dat ik een ruggenprik krijg vóórdat ik onder narcose ga. Mehhh.. Dat vind ik wel even wat minder. Had gehoopt op gewoon een algehele narcose, maar blijkbaar doen ze een combinatie bij een borstverkleining, omdat dat veel pijn kan geven na de operatie.

Ik had totaal geen last van zenuwen, maar ik wist al wel dat ik zeker vanaf zondag (vandaag dus) zenuwachtig zou gaan worden. Het komt nu allemaal erg dichtbij, maar nog steeds kijk ik er ook weer erg naar uit. Ik ben ook lid van een Facebook groep waar vrouwen lid van zijn die een borstverkleining hebben gedaan of nog gaan krijgen. Hier zie je ook veel before en after foto’s en dat helpt je toch wel heel erg door de zenuwen heen.

Hopelijk was dit een behulpzaam artikel voor de vrouwen die ermee bezig zijn en de afgelopen weken en maanden heb ik zoveel mogelijk artikelen geschreven over hoe zo een voortraject nou gaat van een borstverkleining. Voor mij is de tijd nu eindelijk aangebroken dat het zover is. Uiteraard zal ik na de operatie – mits het herstel voorspoedig verloopt en ik weer dingen kan – ook artikelen schrijven over de weken erna.

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.