Get to know: Hey Girlboss

Get to know is mijn nieuwe categorie waar je ook andere bloggers kan leren kennen. Vandaag praten we met Eva van Hey Girlboss.

Ben je nieuwsgierig naar mijn vorige artikel uit deze reeks? Klik dan hier.

Wie ben jij en wat is je blognaam?

Ik ben Eva, 17 jaar oud en ik heb twee blogs: Hashtag Eva en Hey Girlboss. Op de eerste schrijf ik over mode en op de tweede over ondernemen. Ik schrijf al 3 jaar voor mijn modeblog, maar de andere blog heb ik begin mei pas gelanceerd.

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik heb geen idee meer hoe ik op het idee kwam om een blog te starten 3 jaar geleden. Ik denk dat ik het ergens tegenkwam en toen op het idee was gekomen om een blog te beginnen.

Ik kan je wél vertellen hoe ik met Hey Girlboss ben gestart. Ik wilde namelijk altijd al over ondernemen schrijven en op deze manier kon ik mijn nieuwe blog koppelen aan mijn tekstbureau. Zo zou ik meer opdrachten krijgen als freelance tekstschrijver.

Wat was je allereerste artikel?

Het eerste artikel op Hey Girlboss ging over de onderwerpen waarover ik blog: freelancen, bloggen, ondernemen, succes en tijdsmanagement. Het is een héél uitgebreid artikel geworden, omdat ik me natuurlijk ook graag wilde voorstellen aan mijn nieuwe bezoekers.

Welk artikel moeten wij echt lezen?

Voor de mensen die een blog willen starten is het artikel ‘wat kost een blog’ vast interessant! En voor mensen die al bloggen is het altijd leuk om te lezen hoeveel ik eraan heb uitgegeven, zodat ze zelf kunnen zien of zij nou goedkoop of duur uit zijn.

Wie is jouw grootste voorbeeld in de blogwereld?

Dat is sowieso Yara Michels, al houdt zij zich inmiddels meer bezig met youtube en instagram dan met bloggen. Een ander voorbeeld is Jennie (van jenniefromtheblog). Zij maakt altijd supermooie foto’s en schrijft heel leuk. Beiden zijn trouwens modebloggers. Qua blogs over ondernemen heb ik eigenlijk niet eens een voorbeeld. Het is juist mijn doel om me te onderscheiden met deze nieuwe blog.

Waar schrijf jij het meeste over?

Ik schrijf het meest over hoe je een bedrijf kunt starten en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook focus ik me op hoe je dit kunt doen op een jonge leeftijd – zelf ben ik ook pas 17. Binnenkort wil ik nog meer gaan schrijven over hoe je geld kunt verdienen met een (kleine) blog. En op mijn modeblog schrijf ik over mode, maar dat is logisch 🙂

Wie ben je buiten je blog?

Leuke vraag! Ik ben verder een heel ondernemend persoon. Daarnaast ben ik heel creatief en perfectionistisch. Ik kan trouwens ook heel gefocust met iets bezig zijn – als ik het maar leuk genoeg vind 😉

Studeer of werk je? Wat doe je precies?

Ik zit op dit moment in vwo (Gymnasium) 5. Qua werk heb ik veel bijbaantjes gehad. Ik heb vorig jaar in het restaurant van een camping gewerkt, maar ik zag kansen voor mijn blog en ben me toen daar op gaan focussen. Inmiddels ben ik een eigen bedrijf gestart en werk ik als freelance tekstschrijver voor mijn eigen tekstbureau.

Waar in NL woon je? – Hoeft uiteraard geen specifiek adres te zijn en als je de plaatsnaam niet wilt noemen, mag het ook een provincie zijn –

Ik woon in een klein dorpje in Gelderland.

Heb je een doel voor over een paar jaar?

Over een paar jaar wil ik een groot bedrijf hebben. Of ik een groot bedrijf maak van mijn blogs of tekstbureau, of dat iets anders start, zal ik nog wel zien. Tot nu toe gaat het in ieder geval heel goed. Beter dan ik had verwacht, en ik kan je vertellen dat die verwachtingen eigenlijk al vrij hoog waren 😉

Maak jij je foto’s met een speciaal aangeschafte camera?

Ja! Ik heb een jaar geleden een Canon 700D gekocht, waar ik nog steeds heel blij mee ben. In mijn artikel over wat een blog kost heb ik meer verteld over de kosten daarvan. Is even een investering, maar je hebt er zeker wat aan.

Heb je nog tips voor andere bloggers?

Blijf vooral doorgaan met bloggen als je twijfelt of je blog wel leuk genoeg is. En als extra tip kan ik je geven dat het áltijd mogelijk is om je blog succesvol te maken, als je het maar op de goede manier aanpakt.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de blogs van Eva? Klik hier dan snel door naar Hey Girlboss

Wil jij nou ook meedoen aan Get to know? Stuur dan even een mailtje naar info@sylvahna.nl en wie weet sta jij binnenkort ook hier wat leuks over jou en jouw blog te vertellen!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Bloglovin, Twitter en Pinterest?

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

1 Reactie

  1. Frederique
    6 juli 2018 / 14:30

    Leuk om te zien dat zulke jonge dames al zo ondernemend kunnen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.