Get to know: Galabria

Get to know is mijn nieuwe categorie waar je ook andere bloggers kan leren kennen. Vandaag praten we met Sarah van Galabria.

Ben je nieuwsgierig naar mijn vorige artikel uit deze reeks? Klik dan hier.

Wie ben jij en wat is je blognaam?

Mijn naam is Sarah, maar veel vrienden noemen me ondertussen ‘Saar’. Ik geboren in het jaar 1987 onder het sterrenbeeld Waterman. Ik ben mama van een dreumes en twee hondjes. Mijn grote liefde zijn woorden: ik ben gek op lezen en schrijven. Daarnaast hou ik ook van koken en al dat lekkers opeten met mijn gezinnetje natuurlijk.

Ik blog op Galabria, onder mijn bijnaam ‘Saar’.

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Ik hield al in mijn studententijd een digitaal dagboek bij, waar ik mijn belevenissen, hersenspinsels en verhalen deelde. Dat blog verwaterde wel een beetje als gevolg van het drukke leven als student. Als jonge twintiger had ik een burn-out en voelde opnieuw de drang om mijn verhaal te delen. In het begin schreef ik vooral over alles wat ik voelde en wat er door mijn hoofd ging. Naarmate ik mijn burn-out overwon, wilde ik andere mensen steeds meer inspireren om hun eigen pad te zoeken in het leven en te investeren in wat zij belangrijk vinden. Mijn blog werd dus meer een plekje waar ik tips en ideeën deelde. Vooral mindfulness kreeg daarbij een belangrijk aandeel. Aangezien ik ondertussen moeder werd en groen leven ook steeds meer een plaats in mijn leven opeist, zijn dit naast mindfullness ook twee onderwerpen op mijn blog geworden.

Wat was je allereerste artikel?

Het allereerste artikel dat ik ooit schreef, kan ik niet meer terug vinden want de blog waarop ik het schreef, is al een hele tijd van het internet verdwenen. Op mijn huidige blog is het eerste artikel ‘Ekster en konijn’, een artikel dat ik schreef over mijn ervaring tijdens een meditatie. Ik schreef toen nog veel stukjes over spiritualiteit.

Welk artikel moeten wij echt lezen?

Wanneer je mij echt wil leren kennen dan zou je de artikelenreeks ‘Zoektocht naar Geluk‘ moeten lezen op mijn blog waar ik vertel over de weg die ik het afgelegd sinds mijn burn-out.

Eén artikel dat je volgens mij echt zou moeten lezen, is echter ‘Heilzame stilte‘ dat ik schreef nadat ik op retraite was geweest.

Wie is jouw grootste voorbeeld in de blogwereld?

Ik lees ontzettend graag het blog van Iris. Zij blogt over gelukkig en groen leven. Ik vind het heerlijk hoe ze erin geslaagd is om van haar blog haar eigen bedrijfje te maken, zonder zichzelf ook maar een seconde te verliezen. Haar artikelen zijn nog altijd heel authentiek. Ze schrijft over dingen waar zij over wil schrijven en die ook echt bij haar passen. Ik ben trouwens ook ontzettend fan van de recepten die ze post, want die zijn stuk voor stuk overheerlijk!

Waar schrijf jij het meeste over?

Er zijn eigenlijk drie onderwerpen die ik behandel op mijn blog: mindfullness, moederschap en groen leven. Afhankelijk van wat er mij op dat moment het meeste inspireert, zal je een van deze drie thema’s zien verschijnen op mijn blog.

Wie ben je buiten je blog?

Mama van een dreumes die de naam Amélie draagt en van twee hondjes, Wolf en Luna. Ik ben getrouwd met Brecht. In mijn vrije tijd schrijf ik niet alleen, maar verslind ik ook boeken en tijdschriften. Ik vind het belangrijk om veel tijd te spenderen met de mensen die mij nauw aan het hart liggen, dus bij ons thuis staat de deur altijd open. Bijna elke week komen er wel vrienden of familie over de vloer die ik graag verwen met allerlei lekkers. Koken is een van mijn talenten en dat deel ik graag met mijn gezin. Zij mogen dagelijks genieten van heerlijke lunchsalades en soepen. Ik beschouw het als een eer om dagelijks een verse maaltijd op tafel te zetten.

Niet alleen zorg ik graag voor de mensen rondom mij, ook voor mezelf zorgen vind ik ontzettend belangrijk. Mijn dagelijkse meditatie en een ontspannende douche behoren dan ook tot mijn goede gewoonten.

Studeer of werk je? Wat doe je precies?

Op professioneel vlak ben ik administratief bediende op de afdeling ‘afval’ van het bedrijf Desotec dat mobiele filters met actieve kool verhuurd aan bedrijven. Ik sta in voor alle administratieve rompslomp die bij het transport van afval komt kijken, zowel nationaal als grensoverschrijdend. Van het aanvragen van toestemmingen bij overheden om afval over de grens te brengen tot het controleren van alle gegevens in ons systeem, daarvoor moet je bij mij zijn.

Waar in NL woon je? – Hoeft uiteraard geen specifiek adres te zijn en als je de plaatsnaam niet wilt noemen, mag het ook een provincie zijn –

Ik woon in het hartje van West-Vlaanderen in het mooie België. Ik ben dus geen Nederlandse staatsburger, maar een zuiderbuurtje.

Heb je een doel voor over een paar jaar?

Ik zou heel graag mijn blog professionaliseren. Ik krijg momenteel al een paar keer per jaar aanvragen voor samenwerkingen en dit vind ik heerlijk om te doen. Ik heb altijd al de droom gehad om schrijver te worden, dus met het schrijven van artikels voor anderen hoop ik wat dichter bij die droom te komen.

Maak jij je foto’s met een speciaal aangeschafte camera?

Ik heb hybride camera gekregen voor mijn verjaardag vorig jaar en deze gebruik ik wel eens om productfoto’s te maken. Hij gaat voornamelijk mee op vakantie en uitstapjes. De meeste foto’s maak ik echter met mijn telefoon.

Heb je nog tips voor andere bloggers?

Blijf dicht bij de dingen die je nauw aan het hart liggen en durf de cijfertjes los te laten. Veel bloggers willen bloggen voor anderen en vergeten daarbij waar hun eigen hart ligt. Volgens mij werkt dat niet goed. Bloggen moet vooral leuk blijven. Het kan hard werken zijn, maar is beter vol te houden als je er ook je plezier in blijft houden.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de blog van Sarah? Klik hier dan snel door naar Galabria!

Wil jij nou ook meedoen aan Get to know? Stuur dan even een mailtje naar info@sylvahna.nl en wie weet sta jij binnenkort ook hier wat leuks over jou en jouw blog te vertellen!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

5 Reacties

  1. 10 juni 2018 / 12:30

    Leuk om op deze manier andere bloggers te ‘ontmoeten’. ik had ook nog nooit van deze blog gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.