Get to know: Een goed verhaal

Get to know is mijn nieuwe categorie waar je ook andere bloggers kan leren kennen. Vandaag praten we met Mirjam van Een goed verhaal.

Ben je nieuwsgierig naar mijn vorige artikel uit deze reeks? Klik dan hier.

Wie ben jij en wat is je blognaam?

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van 3 kinderen en ik woon samen met mijn vriend en kids in Zwaag, Noord-Holland. Op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’ blog ik voornamelijk over interieur & lifestyle. Het is een feel good blog waarmee ik mensen op een laagdrempelige manier enthousiast probeer te maken voor duurzamer leven.

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Na de bevalling van mijn tweede kindje merkte ik dat ik niet meer terug wilde naar mijn huidige werkplek. De koek was op. Maar wat wilde ik dan wel? Mijn vriend stelde voor om even een paar maanden niets te doen. Dan maar iets zuiniger aan doen en focussen op wat voor baan ik zou willen. Om toch wat extra inkomen te genereren begon ik op freelance basis te schrijven voor een tekstbureau. Simpele seo teksten voor onder andere sleutelmakers, verhuisbedrijven en zonnestudio’s. Niet bepaald mijn genre, maar ik merkte wel dat ik het ontzettend leuk vond om te schrijven en om mijn teksten terug te zien op het web.

Ik besloot een eigen blog te beginnen. Vriendlief werkt in de ict dus kon makkelijk een website voor mij bouwen. Eigenlijk wilde ik het liefst een webshop openen met spullen waar een goed verhaal achter zat. Fair trade artikelen, duurzame huishoudelijke artikelen…dat idee. Het blog-gedeelte zou goed zijn voor de seo, dus daar begon ik mee, want ik had nog geen startkapitaal voor een webshop.

De eerste artikelen werden enthousiast ontvangen en ik begon er al snel een ritme in te krijgen. Niet lang na mijn eerste blogpost werd ik gevraagd door Showhome of ik bij hun bloggersteam wilde. Een tijdje heb ik naast mijn eigen blog dus ook voor dat platform geschreven, maar op een gegeven moment kreeg ik het daar zo druk mee, dat ik besloot volledig voor mijn eigen blog te gaan en om nog een babyblog erbij te beginnen, want ik was inmiddels zwanger van mijn derde kindje!

Wat was je allereerste artikel?

Van gezellig naar zen was de titel van mijn eerste blogpost. Zonder uitgelichte afbeelding en met haastig gemaakte iPhone foto’s. Toch vind ik het nog altijd leuk om dit eerste artikel terug te lezen. Er is in de afgelopen twee jaar zo ontzettend veel gebeurd!

Welk artikel moeten wij echt lezen?

Oef, daar vraag je me wat. Ik schrijf heel veel blogposts omdat ik belangrijke kennis en informatie wil delen. Op het artikel “Weet jij wat er met je spaargeld gebeurt” ben ik wel heel trots, omdat het iets heel anders is dan waar ik normaal over schrijf.
Het artikel over bloggers met een prijslijst maakte behoorlijk wat los. Deze schreef ik in een opwelling, maar nog steeds kreeg ik berichtjes van mensen die dit artikel zo fijn vonden om te lezen en het zelfs gebruiken als antwoord aan opdrachtgevers die met de meest bizarre voorstellen komen.
Maar mijn nieuwe categorie quotes vind ik ook gewoon heel leuk om te vullen. Ik heb nog zoveel ideeën hiervoor!

Wie is jouw grootste voorbeeld in de blogwereld?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig blogs volg. Ik vind het blog van Bintihome prachtig en ik vind niet alleen haar fotografie en blogposts tof, maar ook haar vlogs zijn leuk om naar te kijken.

Waar schrijf jij het meeste over?

Zoals ik al zei is duurzaamheid een terugkerend thema op mijn blog. Maar je kunt er ook veel interieurinspiratie opdoen, lezen over leuke uit-tips, met of zonder kinderen en af en toe deel ik ook wat persoonlijkere verhalen.

Wie ben je buiten je blog?

Buiten mijn blog ben ik vrijwel hetzelfde, behalve dat ik eigenlijk best wel introvert ben. Op m’n toetsenbord tik ik zo hele verhalen, maar in het echt ben ik niet zo stoer.

Studeer of werk je? Wat doe je precies?

Mijn blog is mijn werk. Ik verdien geld met het schrijven van gesponsorde blogposts, het promoten van producten of events op Instagram (@mirjam_hart) en ik schrijf content voor webshops.

Waar in NL woon je? – Hoeft uiteraard geen specifiek adres te zijn en als je de plaatsnaam niet wilt noemen, mag het ook een provincie zijn –

Zwaag, Noord-Holland. Sinds december 2017 wonen we in een gezellige nieuwbouwwijk.

Heb je een doel voor over een paar jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds mag doen wat ik nu doe: Verhalen vertellen om te proberen de wereld een klein stukje mooier te maken. Daarnaast hoop ik dat ik het lef heb om eindelijk aan het schrijven van een kinderboek te beginnen.

Maak jij je foto’s met een speciaal aangeschafte camera?

In het begin maakte ik foto’s met mijn iPhone. Toen heb ik even een oude camera met statief van mijn schoonmoeder (fotografe) mogen lenen. Daarna kocht ik zelf een Nikon D3300 met Sigma lens. Sinds kort fotografeer ik met mijn nieuwe camera. Een Fuji x-T2. Echt een heel fijn ding!

Heb je nog tips voor andere bloggers?

Zoals je in mijn blogpost over bloggers met een prijslijst kunt lezen vind ik het heel belangrijk dat wij als bloggers wat strenger voor onszelf en voor elkaar zijn. Tuurlijk is bloggen een leuke hobby en dat je daarvoor soms leuke producten voor mag ontvangen is te gek. Maar wie regelmatig blogt en veel tijd steekt in fotografie, promotie en vormgeving weet ook dat het ontzettend veel werk is. Dus is het helemaal niet zo gek om een vergoeding te vragen voor jouw inspanningen. Eigenlijk heel normaal zelfs!
Een andere tip is om zo nu en dan nog eens te kijken waar je focus ligt, of je blog nog steeds in die lijn ligt en of je niet eens je blikveld zou willen verbreden. Af en toe afspreken met mede-bloggers vind ik altijd heel inspirerend!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de blog van Mirjam? Klik hier dan snel door naar Een goed verhaal!

Wil jij nou ook meedoen aan Meet the Blogger? Stuur dan even een mailtje naar info@sylvahna.nl en wie weet sta jij binnenkort ook hier wat leuks over jou en jouw blog te vertellen!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

24 Reacties

 1. 18 mei 2018 / 05:00

  Ik ben zelf denk ik ook wat je noemt een introvert, en dat is een van de dingen die ik zo fijn vind als bloggen: je kunt dat uitstekend doen als introvert type : )
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Je moet het wel willen zienMy Profile

 2. 18 mei 2018 / 09:49

  Hi,
  Zou het mogelijk zijn om de naam van deze rubriek aan te passen?
  Ik heb namelijk zelf al een aantal jaar de rubriek Meet The Blogger op mijn blog.
  Alvast bedankt.

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   18 mei 2018 / 17:17

   Heb hem aangepast hoor 😉

 3. 18 mei 2018 / 16:30

  wel eens leuk om in de “huid” van een andere blogger te kruipen.
  Mijn eerste blogposts (gana we al terug naar 2012) hadden zelfs helemaal geen foto’s, ik ging puur voor ehts chrijven. 😉

 4. 18 mei 2018 / 18:18

  Erg leuk om zo collega bloggers te leren kennen!

 5. 18 mei 2018 / 22:12

  Wat een leuke rubriek en eigenlijk vind ik je nieuwe naam pakkender! Succes!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   19 mei 2018 / 08:42

   Wat lief! Dank je wel <3

 6. 19 mei 2018 / 08:21

  Leuk om op deze manier iemand eens wat beter te leren kennen! Ze heeft trouwens een prachtige ketting aan!

 7. 19 mei 2018 / 10:13

  Fijn om andere bloggers op een andere manier te leren kennen!

  • Sylvahna Konter-Mulder
   Auteur
   21 mei 2018 / 15:17

   Leuk Ilse! Ik kijk uit naar je mailtje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.