DE IDEALE TIP OM DE WARMTE IN JE HUIS TE BEHOUDEN

Zo’n 5 jaar geleden zaten wij bij de woningbouw. In januari 2014 om precies te zijn. Er zouden nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden die energieleverend zouden zijn. Dat vonden wij toch wel erg interessant. Hoezo leverend? Wat doet het en wat zit er precies in?

Helaas was het bouwen al begonnen, toen wij erbij kwamen kijken. Dat houdt dus in dat wij niet meer konden zeggen of we vloerverwarming wilde hebben in huis. Wat nog wel aangepast kon worden waren de badkamer en de keuken. In de keuken hebben wij een heel stuk aangebouwd en hem een stuk luxer gemaakt dan wat de woningbouw voor ogen had. Hier moesten we uiteraard wel zelf geld voor bijleggen, maar we kregen wel korting. De badkamer hebben we uitgebreid d.m.v. andere tegels en een mooie glazen douchedeur.

Energieleverend

Maar wat maakte ons huis nou zo energieleverend? Om te beginnen ligt ons dak vol met zonnepanelen en hebben wij ook een zonneboiler en een warmte-terugwin-apparaat op zolder staan. Wat ook enorm energiebesparend is, is dat wij triple glas hebben. Dit glas zorgt ervoor dat de warmte die jij in je huis hebt zitten – of dit nou komt door de zon die scheen of door de verwarming op standje Spanje – ook in je huis blijft. Met dit isolerende glas zit jij er in de winter dus lekker warm bij én hoef je niet enorm bij te stoken, omdat het anders te koud is.

Natuurlijk werken zonnepanelen en zonneboilers heel goed om energie te besparen en zelfs te leveren, maar de échte energiebespaarder is het goed geïsoleerde glas. Want wie zit er nou te wachten op de verwarming hoog zetten, om het vervolgens weer naar buiten te laten verdwijnen?

Neem vooraf maatregelen

Zit jij nou in een positie waarin je misschien een kavel hebt gekocht en gaat bouwen? Of misschien zit je wel in hetzelfde schuitje als ik zo’n 5 jaar geleden? Zorg er dan zeker voor dat je triple glas neemt! Maandelijks betalen wij zo’n € 65,- voor gas en elektriciteit. Ik durf te wedden dat je nu denkt “Wat?! Zo weinig?”. Ja, het is echt waar. Als het kan, zou ik zeker op deze manier gaan besparen!

Ben je nog op zoek naar een goede glasleverancier? Dan kan ik je GlasGigant aanraden. Ze scoren maar liefst een 9/10 op Webwinkel Keurmerk!

Heb jij ook triple glas thuis?

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.
Dat verandert echter niets aan mijn eerlijke mening.
Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.