Dag 5 – 12 leven met Whole 30

Van de week plaatste ik al een artikel over de eerste 4 dagen, omdat ik het jullie gewoon heel graag wilde laten weten hoe het ging. Nu vertel ik jullie over de dagen die daarna kwamen inclusief het begin van de tweede week! Vandaag alweer dag 13!

Heb je het vorige artikel nog niet gelezen? Lees die dan eerst voor een beter totaalbeeld! Dat kan hier.

 

Wat heb ik gegeten?

 

Ontbijt

#5: Oké, voor het ontbijt moet ik nog echt even wat research doen, want ik kan me bijna niet voorstellen dat mijn keuze ligt tussen een omelet en een smoothiebowl. Vandaag wederom weer een omelet met champignons en vandaag ga ik op zoek naar wat ik morgen voor ander ontbijt kan gaan eten!

#6: Weer een omelet met champignons voor het ontbijt, maar deze keer heb ik het een beetje gevarieerd met een schaaltje fruit ernaast. Dat helpt al wel een hoop tegen de verveling van iedere ochtend hetzelfde eten. Toch wel vreemd, want het altijd ontbijten met Nutella op brood was toch nooit een probleem iedere ochtend. Hmm..

#7: Goh, je raad het al.. Een omelet!

#8: Vanmorgen weer een omelet, maaaaaar vanmiddag ga ik boodschappen doen dus hopen dat er morgen iets anders gemaakt kan worden.

#9: Even een gebakken eitje. Het was vroeg en had niet veel tijd!

#10: Toch weer de omelet! Ik blijf hier toch iedere keer weer bij terugkomen..

#11: Een fruitsalade. Dat kan ook heerlijk zijn in de ochtend! Een salade met bramen, frambozen, aardbeien, mango en blauwe bessen.

#12: Een duo van ei! Ik had enorm trek in een gekookt eitje, maar omdat dat nooit genoeg is heb ik ernaast ook twee gebakken eitjes gemaakt.

 

Lunch

#5: Eum oeps. Vanwege drukte ben ik gewoon niet toegekomen aan een lunch en voor ik het wist, was het alweer tijd om aan het avondeten te starten.

#6:  Dit nog een keer. Ik was ook nooit gewend om te lunchen. Mijn lunch was voorheen altijd een reep chocola ’s middags op de bank, dusja. Nu eet ik een stukje fruit, haha.

#7: Waar blijft de tijd? De hele dag zo bezig met mijn blog, dat ik geen seconde aan de tijd of aan eten dacht haha.

#8: Fruitsalade! Toen ik thuis kwam heb ik een heerlijke fruitsalade gemaakt.

#9: Mijn zelfgemaakte tonijnsalade. Wat was die lekker! Dat terwijl de rest aan de broodjes kroket zat en ik totaal niet jaloers was, omdat mijn salade toch lekkerder was!

   

#10: Ik had nog een beetje tonijnsalade over en had ook nog wat makreel liggen. Daar heb ik gewoon een lekkere vissalade van gemaakt.

#11: Als lunch had ik vandaag een extra rijkgevulde omelet met lekker veel champignons

#12: Oké, weer geen lunch gehad, want vandaag was het echt rennen en vliegen!

 

Diner

#5: Groentemix met pompoen, paprika, champignons en bloemkool, aardappel en makreel. Door elkaar heen. Dat is best lekker!

#6: De groentemix van gister had ik nog aardig wat van over, maar om het toch een beetje anders te laten lijken heb ik verse bladspinazie erbij gebakken met een gekookt eitje en een gezonde speklap. Gezonde speklap? Jazeker, als er geen E-nummers of toegevoegde suikers in het vlees zitten, noem ik dat een gezonde speklap. Vetten zijn ook belangrijk!

#7: Spinazie met een gekookt ei en een speklapje.

#8: Left-overs van gisteren

#9: Gebakken broccoli, gekookte aardappelen en een mislukte varkenshaas.

#10: Oké, super slecht!! Vandaag heb ik zo slecht gegeten. Ook vanwege dat ik zo druk was met mijn blog. Op een gegeven moment keek ik op de klok en was het al 20:00 uur! Say what? Ik had nog een makreel in de koelkast liggen en die heb ik opgegeten met wat komkommer. FOEI SYL!

#11: Gekookte aardappelen met kerrie-bloemkool en een varkensfiletlapje. Bloemkool heb ik enorm van genoten en van de rest wat minder, haha.

#12: Licht gebakken aardappeltjes, gebakken broccoli & een gigantische speklap (die ik niet volledig op heb gegeten)

 

Hoe voel ik me?

#5: In mijn eerste artikel kon je lezen dat je op dag 4 en 5 erg chagrijnig kon zijn, maar dat ik daar op dag 4 geen last van had. Het begon ’s avonds wel een beetje, maar ik dacht dat dat een andere reden had. Ik werd wel sneller geïrriteerd, dat was duidelijk. Vandaag heb ik het pas echt in de gaten. Ik werd boos op Mila, omdat ze haar brokjes niet wilde eten maar wel weer bij mij aan het keukenblok stond toen ik met het ontbijt bezig was. Had haar boos weggestuurd naar de woonkamer. Arm kind. Ik weet nu dus wel wat ze bedoelen, jammer genoeg. Rond de middaguren verdween dit wel weer gelukkig!

#6: Moeeee! Wat was ik moe, nondeju! We waren ’s avonds op visite, maar ik viel daar op een gegeven moment bijna in slaap. M’n lichaam voelde ook moe, alsof ik een marathon had gelopen. Onwijs last van m’n benen etc.

#7: Vermoeid, maar ook energiek door mijn blog! Wat was ik vandaag trots. ’s Morgens door mijn weegmoment(klik!) en ’s middags/’s avonds door hoe ik mijn blog had ontwikkeld. Top!

#8: Vanmorgen bij het eten van mijn ontbijt een beetje misselijk en kreeg het best met moeite weg. Kan ook spanning zijn voor mijn 2e gesprek, maar heb verder nergens last van. Gek!

#9: Vandaag had ik de begrafenis van mijn overgroot oma, dus als we gaan praten over gevoelens zal dat daarmee te maken hebben. Wat betreft de Whole 30 had ik het wel even lastig toen ik de rest allemaal aan de cakejes zag zitten en ik niks mocht. Wehh.

#10: Het zou vandaag de moeilijkste dag moeten zijn, omdat de nieuwigheid eraf is en je eet gewoon wat je wilt eten. Het kan zijn dat ik zo op ging in Sylvahna.nl, maar ik heb daar heel weinig van gemerkt. Ja gisteravond had ik écht wel trek in die paaseitjes die er liggen, maar ik heb het gewoon niet gedaan. STRONG!

#11: Oké, heel eng dit. Vannacht heb ik gedroomd dat ik een kopje aardbeienthee had en dat ik daar suiker in had gedaan en het op had gedronken. Paniek! Nu sla ik het boek open en dan staat daar: “I dream of.. Junk food?” WTF! Verder had ik vanmorgen ECHT TREK IN NUTELLA!! Maargoed, even slikken en weer doorgaan.

#12: Alweer de laatste dag voor mijn nieuwe update online komt! Dag 12 alweer, say what? Voorheen kon ik dit misschien maximaal 3 dagen volhouden en zit nu gewoon al op dag 12! Vandaag ging ik even lekker de stad in. Ben ik nog niet eerder geweest sinds ik hiermee ben begonnen, dus de ultieme test!

De stad de ultieme test? Op de dag dat dit online komt hebben we vriendendag en loop ik in een pretpark rond en daarna gaan we uit eten. DAT IS PAS DE ULTIEME TEST.
Dat is trouwens ook de reden dat dit artikel pas om 10:00 uur online komt. Ik zat in de organisatie en waar we naartoe gingen was nog een verrassing.

 

Volgen jullie mij al op Bloglovin’Instagram, Twitter, Pinterest en Facebook?

 

Liefs Sylvahna

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

1 Reactie

  1. Petra
    24 maart 2018 / 15:37

    Het lijkt wel hetzelfde als stoppen met roken. Toen droomde ik er ook over. Als lunch een chocoladereep??? Dat heb je nooit verteld…..hahaha….Goed bezig hoor! Top!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.