Borstverkleining: De week erna

Eerder deze week konden jullie lezen over de operatie van mijn borstverkleining zelf tot mijn laatste moment in het ziekenhuis. Vandaag wil ik jullie meenemen in de eerste week nadat ik het ziekenhuis heb verlaten. Mijn eerste week thuis. Hoe ging dat?

Woensdag 5 september – Dag 1 na de operatie

Ik mocht naar huis! Oké, wat ik je wel even wil meegeven.. De autorit na een borstverkleining is niet heel erg fijn. Wij moesten ongeveer een half uur naar huis rijden en hadden veel bochten en drempels. Dat doet pijn en je kan ze dan beter even vasthouden, zodat je zo min mogelijk pijn voelt. Je moet ze beschermen tegen de pijn al klinkt dat misschien heel gek.

Wat ik wel even wil zeggen is dat ik echt veel meer pijn had verwacht. Ik voelde me alsof ik op straat voorover was gevallen zonder het met mijn handen tegen te houden en gewoon volop met mijn borsten op de tegels viel. Zo een gevoel had ik.

Even de medicijnen die ik op dat moment slikte:

  • Paracetamol (2x 500 mg iedere 6 uur)
  • Naproxen – ontstekingsremmer (2 per dag, voor het ontbijt en voor het avondeten)
  • Pantoprazol – maagbeschermer voor de Naproxen (1 per dag, tegelijk met de eerste Naproxen)
  • Morfine – lijkt me duidelijk tegen de pijn (alleen slikken wanneer ik echt veel pijn had)

Van die Morfine wordt je raar zeg! Je voelt je gewoon alsof je een avondje flink hebt lopen stappen, alleen dan zonder de glazen wijn en de gezellige avond. Bizar! Je voelt je duizelig, praat complete onzin en met een dubbele tong en bent onwijs traag. Daarnaast wordt je zicht er ook niet beter op. Ik probeerde wat te lezen, maar zag alleen de eerste zin en daarna werd de rest heel vaag.

Eigenlijk voelde ik me vandaag verder wel prima. Ik had op dat moment geen morfine. Mijn moeder was er ook een paar dagen, dus zat gezellig op de bank te kletsen met haar. In de tussentijd maakte Sebas het eten klaar. Ideaal. Ik mocht niet klagen.

Slapen

Het slapen ging eigenlijk hetzelfde als in het ziekenhuis. Rond 3:00 uur wakker om te plassen en daarna weer om 6:00 uur. Het slapen ging niet ideaal, maar ik mag niet klagen vind ik. Als ik hoor dat sommigen ieder half uur wakker waren, ging het bij mij echt supergoed.

Donderdag 6 september – Dag 2 na de operatie

Ik zat aan de ontbijttafel toen ik opeens een bloedvlek zag in mij ochtendjas. Ik voelde het door mijn sportbeha komen. Oké, lichtelijk paniek. Meteen het ziekenhuis gebeld en we mochten langskomen. Uiteindelijk bleek het niets te zijn, alleen wat wondvocht met bloed wat eruit kwam. Dat was normaal.

Obstipatie

Wat ik wel even mee wil geven, waar ik echt wel veel last van had: obstipatie. Ik leek wel een half jaar zwanger, niet normaal. Het lukte gewoon niet. Ik heb zakjes meegekregen, maar deze hielpen voor geen meter. Ik had gehoord over pillen die je bij de drogist kon halen, maar ik wilde het eerst een weekje aankijken. Nou, koffie gedronken en zo een beetje alles geprobeerd. Het deed ook gewoon veel pijn. Je krijgt er veel buikpijn en een misselijk gevoel van.

Zondag 9 september – Dag 5 na de operatie

Overal bultjes. Rode bultjes. Ik weet wat dat is. Dit heb ik namelijk eerder gehad. Een allergische reactie. Maar waar tegen? Shit. Kan niet tegen de medicijnen zijn toch? Ik slik alles al bijna een week, dus dat lijkt me raar. Toen opeens bedacht ik me dat ik vorige keer aardbeien had gegeten en zondagmiddag weer wat. Niet heel veel. Echt een heel klein beetje. Van die stukjes aardbei verwerkt in de yoghurt. Nu ik dit typ bedenk ik me trouwens dat dat het niet kan zijn. Ik heb laatst op het werk ook aardbeien gegeten en toen had ik nergens last van. Toch weer een kleine opluchting. Maar dan is de vraag: wat dan wel?

Sebas had zijn laatste dag vakantie en had allemaal prakjes voor me gemaakt, zodat ik niet zelf hoefde te koken. Hij heeft de magnetron op het aanrecht gezet en daar ook de borden en de bekers op, zodat ik met gemak overal bij kon. Ik mag namelijk pas vanaf de 3e week mijn armen boven mijn hoofd strekken. Eten ging dus mooi makkelijk 🙂

En eindelijk, ja eindelijk! Kon ik weer een beetje naar de wc. Het is nog niet zoals het was, maar ik kan weer en dat is al heel wat!

Dinsdag 11 september – Dag 7 na de operatie

Mijn eerste fijne nacht gehad, zonder wakker te worden. Ik kan nog steeds niet op mijn zij slapen helaas, maar het slapen gaat al zoveel beter dan eerst. Gewoon slapen zonder eruit te gaan, zonder pijn te hebben.

Vandaag was ook de dag van mijn eerste controle, dus dat was best spannend! Het zag er allemaal wel goed uit, maar straks zegt de dokter iets anders? Niet moeilijk doen en gewoon gaan. Je hoort het wel. Zal vast wel goed zijn. En dat was het! Ze was tevreden en alles zag er goed uit. Op een gegeven moment wilde ze mijn tepels controleren en pakte ze een schaar. WAT? GA WEG MET DIE SCHAAR BIJ MIJN TEPELS GEK! Dat zei ik natuurlijk niet, maar ging wel even door mijn hoofd heen haha. Gelukkig pakte ze hem alleen om te kijken of het er nog steeds stevig aanzat.

Na mijn controle hebben we bij de Livera in het ziekenhuis nog even een 2e sportbeha gekocht. Ze vroeg me wat mijn maat is. Ik zei 80C en in mijn hoofd dacht ik “Klopt dat wel?”, maar ja dat klopt. Ik heb een C-cup! WOEHOE! Aan het hangertje vond ik hem echt niet mooi en leek het wel echt zo een oma-beha, maar toen ik hem thuis aantrok vond ik hem prachtig. Er zit een beetje satijn in en vond hem wel echt een beetje jaren 40 aandoen. Heel mooi!

NIEUWS! Wat ik jullie helemaal vergeet te vertellen is dat ik op SBS6 te zien ben volgende week! Op dinsdag 18 september kom ik om 21:30 uur in “Wat is de uitslag”!

Dat was mijn eerste week alweer. De tijd vliegt wel echt voorbij, vind ik. Ondertussen zit ik alweer in de 2e week na mijn operatie. Volgende week probeer ik jullie weer een update te geven over mijn 2e week. Dat is een spannende, want dan heb ik weer een controle en worden mijn hechtingen los geknipt!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.