Ben jij ook zo een idioot in het verkeer?

Oké, ik moet hier even iets over kwijt.. Het is soms niet voor te stellen hoe idioot bepaalde mensen kunnen rijden. Bij de ene denk ik dat het hem niet uitmaakt of hij levend of dood op zijn bestemming aankomt en bij een ander vraag ik me af of ze wel rijles hebben gehad.. Lees je even mee over mijn ergste ergernissen in het verkeer?

♠ Richting aangeven

Het eerste waar ik me dus kapot aan erger en wat volgens mij het meeste voorkomt, zijn mensen die hun richting niet aangeven. Weten ze niet waar hij zit? Weten ze niet hoe het werkt? Echt super irritant!

♠ Opeens inhalen

Een dingetje van de snelweg: stel je voor.. Ik rij op de linkerbaan, omdat ik een vrachtwagen wil inhalen. Achter die vrachtwagen rijdt een andere auto. Vervolgens als ik bijna bij die vrachtwagen ben, gaat die auto snel naar links, omdat hij opeens óók wilt inhalen. WHY MENSEN WHY?! Het lijkt er namelijk gewoon op alsof je zit te wachten tot ik er bijna ben en dan als een eikel opeens naar links gaat. Doe dat eerder of wacht gewoon totdat we er langs zijn. Is wel zo netjes.

♠ Gevaren op de weg

Ja, op wat voor manier? Dat maakt eigenlijk niet uit. Maar heb je enig idee hoe egoïstisch het is als je zo gevaarlijk aan het rijden bent? Sta je er weleens bij stil dat je anderen ook van het leven kan beroven met dat roekeloze rijgedrag?

♠ Mensen die met andere dingen bezig zijn tijdens het rijden

Klein voorbeeld: een tijdje geleden reed ik op een 80-weg. Voor mij reed iemand die steeds al een beetje aan het slingeren was. Er reed niemand voor hem. Op een gegeven moment reed hij gewoon op de linkerbaan en daar bleef hij rijden. Ik heb zo lang en zo hard mogelijk getoeterd en uiteindelijk merkte hij dat hij verkeerd zat (letterlijk). Hij was trouwens ook net op tijd, want niet kort daarna kwam er een auto aan op de andere baan met 80 km per uur. Die botsing hadden ze allebei denk ik niet overleefd.

♠ Trage rijders

Ken je dat? Je mag maximaal 80 rijden en degene voor je gaat 75 km per uur? Super irritant! Er zijn ook zat mensen die geen 80 meer durven te rijden en dus maar 60 gaan rijden op een 80-weg. Heel vervelend dat ze het eng vinden, maar je zorgt voor vertraging bij iedereen die achter jou rijdt. Daarnaast is angst sowieso niet echt heel handig tijdens het rijden..

♠ Bumperklevers

Hoe vervelend is het als jij dus niet bij het groepje hoort die te traag gaat, maar dat er toch bijna iemand op je kont zit. HOU OP! Ga er langs of laat me met rust!

Oja, ik heb expres het schoppen-icoontje gebruikt, omdat ik die mensen eigenlijk allemaal wil schoppen. Laatst had ik trouwens een combinatie van de eerste 3. Ik was zo woest en geïrriteerd dat ik naar hem toeterde toen hij langs mij reed. Hij besloot als een idioot achter mij aan te racen toen ik de afslag nam op de snelweg en wilde mij denk ik naast mij bij de stoplichten een lesje leren ofzo? Want hij reed bij de stoplichten rechtdoor en zo weer de snelweg op. Denk je dat ik naar hem heb gekeken bij de stoplichten? Zeker niet. Ik gun hem dat pleziertje niet voor dat achterlijke rijgedrag van hem. DOEI MENEER!

Volg:
Sylvahna Konter-Mulder

Mijn naam is Sylvahna en ik ben de eigenaar van Sylvahna.nl. Joh! Hier blog ik over alles wat mij interesseert en waar ik blij van word. Mocht je meer van mij willen weten of mij wat willen vragen, dan kan je mij altijd mailen.

Find me on: Twitter | Facebook

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.